Alles over bakkerij

Haagse bakker Roland Toorenberg: 'Hoop dat Nederland in rustiger vaarwater komt'

Haagse bakker Roland Toorenberg: 'Hoop dat Nederland in rustiger...

Bakker Roland Toorenberg, eigenaar van de Wiener Konditorei in Den Haag, maakt jaarlijks extra tompouces voor Prinsjesdag. Op een filmpje van de NOS...

NBOV over FNV-petitie betere loonafspraken: 'Ambacht wordt op deze manier gegijzeld'

NBOV over FNV-petitie betere loonafspraken: 'Ambacht wordt op deze...

De FNV roept ambachtelijke bakkers op om een petitie voor betere loonafspraken voor alle ambachtelijke bakkers te tekenen. De NBOV is echter nog...

Staking bij bakkerij Van Vessem. Foto: FNV

Nog geen nieuwe loonafspraak na staking personeel Bakkerij van Vessem

De werknemers van Bakkerij van Vessem in Haarlem hebben vorige week voor 48 uur het werk neergelegd voor betere loonsverhogingen. Met de staking is...

Jiska Lobbert won vorig jaar met haar pronkstuk in het thema India de Gouden Gard.

Gouden Gard Patisserie geschrapt wegens gebrek aan deelnemers

De wedstrijd Gouden Gard Patisserie gaat dit jaar niet door. Er zijn te weinig deelnemers. Kandidaat Serena van Breukelen reageert teleurgesteld. Zij...

Erik de Wit en Daphne Giesberger, oprichters van Rose & Vanilla.

Succesvolle crowdfunding Rose & Vanilla: glutenvrije bakkerij...

Patisserie Rose & Vanilla haalt in korte tijd ruim 215.000 euro op met succesvolle crowdfunding. Met nog ruim twee weken op de teller is het minimale...

Tips tegen vliegen in de bakkerij: Hoe kan je ze weren en bestrijden?

Tips tegen vliegen in de bakkerij: Hoe kan je ze weren en bestrijden?

De vlieg, een ongewenste gast in de bakkerij. Wat is een goede oplossing tegen al die vliegen? Bakkerswereld zette de tips op een rij hoe je ze kan...

Erik van Rodijnen in zijn bakkerij in de oudste winkelstraat van Nijmegen.
Foto's: Bart Nijs

Erik van Rodijnen (29) bakt brood zonder toevoegingen en alleen...

Carrièreswitcher Erik van Rodijnen zet in Nijmegen een mooie traditie voort. De 29-jarige bakker heeft in februari de bakkerij van Arend Heijting...

Wim Blom stapt volledig over op tarwe uit Nederland.

Foto: Ambachtsbakker

Keuze voor uitsluitend Nederlandse tarwe bevalt Bakker Blom uitstekend

Bakker Blom bakt zijn brood al vijf jaar lang van uitsluitend Nederlandse tarwe. Daarmee was de bakkerij destijds de eerste in Nederland. De familie...

Joep Gommans van Bakkerij Support.

Column Joep Gommans: 'Mag ik een worstenbroodje zonder worst?'

Je denkt misschien dat vegan en vegetarisch eten alleen voor hipsters uit de Randstad is. Of een hype die zo weer over is. Maar dat is een vergissing.

Foto: CSM

Met deze vier tips maak je brood nóg gezonder

Gezonde producten zijn hot. Met volkoren brood hebben de ambachtelijke bakkers dé ultieme troef in handen. Maar ook andere broodsoorten kunnen met...