Alles over bakkerij

Haagse bakker Roland Toorenberg: 'Hoop dat Nederland in rustiger...
Bakker Roland Toorenberg, eigenaar van de Wiener Konditorei in Den Haag, maakt jaarlijks extra tompouces voor Prinsjesdag. Op een filmpje van de NOS...

NBOV over FNV-petitie betere loonafspraken: 'Ambacht wordt op deze...
De FNV roept ambachtelijke bakkers op om een petitie voor betere loonafspraken voor alle ambachtelijke bakkers te tekenen. De NBOV is echter nog...

Nog geen nieuwe loonafspraak na staking personeel Bakkerij van Vessem
De werknemers van Bakkerij van Vessem in Haarlem hebben vorige week voor 48 uur het werk neergelegd voor betere loonsverhogingen. Met de staking is...

Gouden Gard Patisserie geschrapt wegens gebrek aan deelnemers
De wedstrijd Gouden Gard Patisserie gaat dit jaar niet door. Er zijn te weinig deelnemers. Kandidaat Serena van Breukelen reageert teleurgesteld. Zij...

Succesvolle crowdfunding Rose & Vanilla: glutenvrije bakkerij...
Patisserie Rose & Vanilla haalt in korte tijd ruim 215.000 euro op met succesvolle crowdfunding. Met nog ruim twee weken op de teller is het minimale...

Tips tegen vliegen in de bakkerij: Hoe kan je ze weren en bestrijden?
De vlieg, een ongewenste gast in de bakkerij. Wat is een goede oplossing tegen al die vliegen? Bakkerswereld zette de tips op een rij hoe je ze kan...

Erik van Rodijnen (29) bakt brood zonder toevoegingen en alleen...
Carrièreswitcher Erik van Rodijnen zet in Nijmegen een mooie traditie voort. De 29-jarige bakker heeft in februari de bakkerij van Arend Heijting...

Keuze voor uitsluitend Nederlandse tarwe bevalt Bakker Blom uitstekend
Bakker Blom bakt zijn brood al vijf jaar lang van uitsluitend Nederlandse tarwe. Daarmee was de bakkerij destijds de eerste in Nederland. De familie...

Column Joep Gommans: 'Mag ik een worstenbroodje zonder worst?'
Je denkt misschien dat vegan en vegetarisch eten alleen voor hipsters uit de Randstad is. Of een hype die zo weer over is. Maar dat is een vergissing.

Met deze vier tips maak je brood nóg gezonder
Gezonde producten zijn hot. Met volkoren brood hebben de ambachtelijke bakkers dé ultieme troef in handen. Maar ook andere broodsoorten kunnen met...