Alles over Bakery Society

Foto: Shutterstock

Elke bakker zijn eigen desem-DNA: zo beïnvloedt graan de smaak

Wat is de invloed van graansoorten op de kwaliteit en smaak van desembrood? Hoe maak je de lekkerste desem? En wat is jouw specifieke desem-DNA? Bakkerswereld ontdekte het samen met The Bakery Society, op bezoek bij de Hogeschool Leiden.

Vicky Littlejohn

Column Vicky: Omfietsen en omdenken

Half maart mochten we weer… na bijna 2 jaar eindelijk weer op stap met de Bakery Society. Omdat we elkaar al zo lang niet gezien hadden en geen RUIGE (Realistisch, Uitdagend, Inspirerend maar vooral ook Gezellige) dagen hadden kunnen organiseren, stemde het bestuur voor een low-key bezoek aan bakkerijen en foodconcepten in onze hoofdstad.

Jos Huijbregts

Knuffels gezocht

Het zal niemand ontgaan zijn. Een eigen opleiding, niet gekleurd, terug naar de basis, in Zaandam. Twaalf jaar geleden ontstaan als een idee naar inspiratie van een bakkerijschool in New York, waar Bakery Society, een groep eigenwijze bakkers, terechtkwam.

Titia van der Stelt, sportvoedingsexpert en werkzaam bij Team Sunweb, nam de deelnemers mee in de wereld van sportvoeding. 
Foto's: GrainLabs

GrainLabs-inspiratiedag steekt in op gepersonaliseerde en gezonde...

'Zorg voor een eetpatroon dat bestaat uit natuurlijke voeding en een balans is tussen (volkoren-)koolhydraten, vetten en eiwitten'. Het is één van de boodschappen die naar voren kwamen tijdens de inspiratiedag 'Sport, Food & Health', die GrainLabs eind maart organiseerde voor Bakery Society. De aanwezige bakkers bleken ook zeer enthousiast over de maagdarmsimulator.

Bakery Society organiseert Sport, Food & Health-inspiratiedag

Bakery Society organiseert Sport, Food & Health-inspiratiedag

Eet als een atleet, nutritional concepts, een maag-darm-simulator die laat zien wat graanproducten in het lichaam doen. Het zijn de drie hoofdonderwerpen die donderdag 28 maart aan bod komen op de bijeenkomst Sport, Food & Health op de Brightlands Campus Greenport Venlo.