Bakkerswereld
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Interviews

  • Ronald Menting: ‘Brood is een primaire levensbehoefte, maar daar moet je als branche dan ook goed mee omgaan.’ Foto's: Ton Kastermans
    ondernemen16 apr. 25

    Ronald Menting bij afscheid Bakels: 'We hebben goud in handen met...

    'Bakkers helpen zoveel mogelijk te verkopen en een rendabel bedrijf te runnen.' Dat is de afgelopen 25 jaar de missie van Ronald Menting geweest. De directeur van Bakels Senior NV is per 1 maart teruggetreden en heeft een ambitieuze opvolger in de persoon van Roderik de Harder.

  • Gerard Blaauw brengt zijn vakkennis met liefde over op studenten en carrièreswitchers. Foto's: BI
    bakkerijen31 mrt. 25

    Gerard Blaauw 10 jaar bij Bakery Institute: 'Hij gaat er vol voor'

    'Verbindend, betrokken, sociaal en een echte vakman.' Janet Huysen, assistent bij Bakery Institute, heeft geen enkele moeite om haar collega Gerard Blaauw te typeren. De docent viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum bij het opleidingsinstituut in Zaandam. Reden voor Bakkerswereld om eens wat dieper in de motivatie van de docent te duiken. Wie is Gerard Blaauw en waar staat hij voor in de banketsector?

  • Foto: Shutterstock
    inspiratie19 mrt. 25

    Kiki Suijkerbuijk: 'Wat in het glas geen ruzie maakt, doet dat ook...

    Smaak is diep verankerd in het DNA van Kiki Suijkerbuijk. De patissière volgt culinaire trends op de voet, net als ontwikkelingen in de mode, bij conceptstores en start-ups. Die vertaalt zij in haar werk voor de bakkerij. Koffie en wijn spelen daarbij een bijzondere rol.

  • Chris en Gerard Vreugdenhil zijn de vierde generatie. De broers focussen heel bewust op één winkel. Foto's Dennis Wisse
    bakkerijen17 feb. 25

    Vreugdenhil: 'Zodra je denkt dat je het voor elkaar hebt, boer je...

    Bakkerij Vreugdenhil is al decennialang een gevestigde naam in Maasdijk. Ze trekt klanten uit de wijde omgeving. Het geheim van dit succes ligt volgens Chris Vreugdenhil in het feit dat continu wordt gestreefd naar het allerhoogste kwaliteits- en serviceniveau. 'Voor mijn broer en mij is dat een tweede natuur.'

  • Dankzij steun vanuit de Nederlandse bakkerijsector overhandigt Willem Fennema o.a. een nieuwe mixer aan de bakker in Mykolajiv.
    Jong en Gedreven31 jan. 25

    Brood als baken van hoop - Willem Fennema zet zich in voor mobiele...

    Willem Fennema, bakkerijtechnoloog en hbo-student, zet zich in voor broodvoorziening in het door oorlog verscheurde Oekraïne. Met mobiele bakkerijen en hulp van de bakkerijsector brengt hij hoop naar de zwaarst getroffen gebieden.

  • De eigenaren van de 50-jarige bakkerij de Knollentuin (vlnr): Bas Loeffen, Jeroen Sluijters en Anke Loeffen. Foto: JTDproducties
    bakkerijen7 jan. 25

    Biologische bakkerij floreert in welvarende Nijmeegse wijk

    Op zaterdagen staat er om 8 uur al een lange rij klanten buiten te wachten, terwijl de winkel pas om 8.30 uur opent. Dat zegt alles over de populariteit van de 50-jarige biologische bakkerij De Knollentuin in de Nijmeegse wijk Altrade. 'Iedereen kan zich hier prettig voelen, zowel de klant als het personeel', vertelt eigenaresse Anke Loeffen.

  • Zoë Damen, is channelmanager bij Debic. Foto: RijkinBeeld/FrieslandCampina
    bakkerijen16 dec. 24

    Zoë Damen, Debic: 'Je loopt omzet mis als je deze generaties mist'

    Wat kunnen bakkers verwachten van toekomstige generaties consumenten en hoe speel je daar als ondernemer op in? 'Gemak staat centraal', concludeert Debic-marketeer Zoë Damen. Niets nieuws onder de zon? Toch wel: de leefwijze van de jongste generaties is extreem luxer dan zelfs de wat oudere generaties gewend zijn. 'Ze ontstressen door vaak buitenshuis te eten, belonen zichzelf graag en willen online kunnen bestellen: phygitalisering.'

  • Ondernemen is volgens Hein Beerse aan het veranderen. ‘En daar moeten we het met elkaar regelmatig over hebben.'
    bakkerijen25 nov. 24

    MOC-voorzitter Beerse: 'Je staat er niet alleen voor, we kunnen...

    Het ondernemerschap verandert voor een bakker in rap tempo. Er zijn uiteenlopende uitdagingen, variërend van de netcongestie en het vinden van nieuw personeel tot de tarweprijzen en het klimaatbeleid. Als het aan Hein Beerse, voorzitter van de Management Ondernemers Club (MOC) ligt, moet de bakker er op uit. 'Te veel collega's zijn productgericht en kijken niet naar elkaar.'

  • Zijn nieuwe patisserie heeft  Nijtmans de nodige hoofdbrekens gekost, maar de ondernemer bloeit inmiddels weer helemaal op. Foto's: Fotobureau Dijkstra
    patisserie7 aug. 24

    Stroomtekort opgelost: Patisserie Nijtmans floreert op nieuwe locatie

    Marco Nijtmans is trots op de nieuwe patisserie. Slechts enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie in Amersfoort draait hij een hogere omzet dan voorheen. Zijn zaak is nu gevestigd in een aanlooproute naar het centrum. Het ontbreken van voldoende stroom zorgde aanvankelijk voor hoofdbrekens.

  • Freek Hogenboom met zijn zoon Oscar in hun nieuwe Bakkersbistro. Foto's: Herbert Wiggerman
    horeca19 jul. 24

    Freek Hogenboom zelf verrast door onverwacht groot succes horeca bij...

    Dat het zo'n succes zou worden, had Freek Hogenboom ook niet verwacht. Sinds een paar maanden combineert hij zijn bakkerij met horeca. Op een nieuwe locatie in het Houtense winkelcentrum Castellum. 'Het is altijd mijn drijfveer geweest om gasten tevreden naar huis te laten keren.'

Meer over interviews

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. Barry Callebaut

    Sales Support Coordinator

    Barry Callebaut logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. strategie

    Op de kalender: Artisan 2025, nieuwe cursussen HAS, IBA 2025, BAKathon, Polder Parade, inauguratie nieuwe Meesters

  3. plaagdierbestrijding

    Hoe kun je een knaagdierenplaag voorkomen?

  4. Het Genootschap voor de Bakkerij

    Genootschap nodigt bakkers uit voor werkbezoek bij Heerschap

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen