Start-up ontdekt de potentie van koolzaad, ook voor de bakkerij
Start-up Cano-Ela gebruikt water om diverse componenten uit koolzaad te halen. Dit levert olie, vezels en eiwitten van koolzaadolie op, die gebruikt...
Start-up Cano-Ela gebruikt water om diverse componenten uit koolzaad te halen. Dit levert olie, vezels en eiwitten van koolzaadolie op, die gebruikt...
'Weet je welk product het meest wordt weggegooid? Brood. Omdat mensen niet meer bereid zijn brood van een dag oud te eten. Come on!' Louise Fresco,...
De laatste jaren is suikerreductie en aandacht voor gezondheid nadrukkelijk in de picture gekomen. Ook in de bakkerij-branche. De succesvolle...
Het Wageningen Food Safety Research (WFSR), een nationaal en Europees referentielaboratorium, is deze week officieel geopend. Het instituut moet...
Zo'n 80 professionals uit de bakkerij- en zoetwarenbranche bezochten donderdag 4 april de workshop Food Reformulation. Wageningen Food & Biobased...
Herformulering van voedingsproducten wordt mainstream, met name als het gaat om suikerreductie. Wageningen University & Research presenteert...
Nu deze week de gemeente Ede, na eerder de Provincie Gelderland, haar financiële bijdrage heeft vastgesteld, is de realisatie van de World Food...
Graan. Het is de belangrijkste grondstof in de bakkerij. Door in de keten meer grip te krijgen op deze grondstof, kunnen bakkers onderscheidend...
Onderzoekers van de Wageningse Universiteit ontwikkelen tarwe met gluten die veilig zijn voor mensen met coeliakie. Met behulp van de technologie...
Op de Bio-beurs in Zwolle is vandaag het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start gegaan. Het project moet in vier jaar tijd...