Alles over Personeel

Blog Mark Wils: 'Wel Frankrijk, maar geen camping voor onze bakkers'

Blog Mark Wils: 'Wel Frankrijk, maar geen camping voor onze bakkers'

Het gebak is op, d'r liggen nog wat verwaaide confetti-snippers tussen de deegmachines en de slingers zijn vandaag teruggelegd in de doos. Zelf...

Pandriks bouwt in Meppel een hypermoderne bake-off-lijn. Foto's: Pandriks

Pandriks in handen van Franse Bridor/Le Duff

Pandriks in Meppel is overgenomen door het Franse Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. Pandriks zal verdere groei en ontwikkeling...

De broers Floris, Jan-Willem, Lars en Max van Lieshout (vlnr) werken veelvuldig mee in de bakkerij en zijn geregeld zelf in de winkels te vinden. Foto: Bert Jansen

Hoe vindt en bindt Bakkerij Floor van Lieshout personeel?

Genoeg personeel vinden én houden is een uitdaging waarmee bijna iedere bakker worstelt. Bakkerij Floor van Lieshout slaagt er behoorlijk goed in om...

Koningin Maxima tijdens de lancering van het Amsterdams Stagepact MBO in Capital C. Foto:  ANP

Meteen stagevergoeding voor mbo-stagiairs dankzij Amsterdams pact

Het Amsterdams Stagepact MBO is dinsdag 9 april ondertekend door de Amsterdamse wethouder MBO en Economische Zaken, werkgeversorganisatie VNO-NCW,...

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

Column: 'Een wachtlijst voor nieuwe medewerkers, het bestaat!'

Zonder medewerkers draait de oven niet, blijven de broden ongebakken, en staat de toonbank leeg, worden jouw klanten niet verwend. Het vinden van...

Foto (ter illustratie): NVWA

FoodBase brengt dienstverlening terug: 'Meebewegen met de markt'

FoodBase, onderdeel van de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum, reorganiseert haar activiteiten en brengt deze terug naar de kern: Hygiëne &...

Een vakantie is bedoeld om de batterij weer op te laden. Foto: Shutterstock

Bijna nooit met vakantie? Regels voor het opnemen van verlofdagen

De voorjaarsvakantieperiode ligt achter ons en medewerkers zijn alweer plannen aan het maken voor de mei- of de zomervakantie. Er zijn ook...

Vorig jaar kregen de winnaars ieder een professionele kampioensbuis uitgereikt.

Op naar Wageningen: regiokampioenen zijn er klaar voor

In totaal 43 regiokampioenen hebben zich de afgelopen weken geplaatst voor het NK Jeugdvakwedstrijden, volgende week in Wageningen. Op 10 april...

Horeca-expert deelt 51 tips om medewerkers te vinden, binden en te boeien

Horeca-expert deelt 51 tips om medewerkers te vinden, binden en te...

Het boek 'Vinden, binden & boeien' bevat 51 tips voor personeelsbeleid in zowel de retail, zorg als de horeca. Ook bakkerij-ondernemers kunnen hun...

Nog voordat de nieuwe werknemers beginnen, kunnen ze het introductieprogramma al digitaal volgen.
Foto: Patisserie Tummers

Tummers ziet kansen voor digitale introductie: 'Geen grijze muis...

Ritchie Soekhlal, eigenaar van Patisserie Tummers, is enthousiast over het digitale introductieprogramma van Bakkracht. Nieuwe medewerkers kunnen...