Alles over Feestdagen

Ambachtelijke chocolade. Foto: Callebaut

Met deze trends voor cacao en zoetwaren pak je de klant in

Ofi onderscheidt vier trends voor cacao en zoetwaren. Deze bieden voor bakkers kansen om hun klanten extra te verlijden. Denk bijvoorbeeld aan...

Mallen kunnen weer uit de kast: 'chocoladekerstfiguren komen terug'

Mallen kunnen weer uit de kast: 'chocoladekerstfiguren komen terug'

De terugkeer van chocoladekerstfiguren en een nieuwe vierkante versie van de panettone. Dat zijn volgens het Sigep-observatorium de belangrijkste...

Mini-oliebollen passen goed bij de vraag naar kleinere porties. Foto: Sonneveld

Dollen met oliebollen en ander frituurwerk, probeer eens nieuwe...

Oliebollen heb je in allerlei soorten en maten. Variaties in het assortiment kun je vanuit één basisproduct aanbieden en zo een bredere doelgroep...

Viva Magenta Dome taart Foto: Bakels Senior

Omzet tijdens de feestdagen verhogen? Dat kan met deze recepten

Met het decemberassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten...

Pistache Tree: kleine kerstboompjes met vanille, fruit en pistache. Foto: Zeelandia

Speel in op deze 5 trends en maak je feestdagenassortiment extra...

Vanwege de fors gestegen kosten voor het dagelijkse leven letten consumenten extra op hun uitgaven. Daardoor is het voor de ambachtelijke bakkers...

Gingerbreadman Cookies. Foto: Zeelandia

Vijf tips om optimaal te scoren met je feestdagenassortiment

Sinterklaas en Kerst zijn voor de bakker dé momenten bij uitstek om extra omzet te maken. In dit artikel geven leveranciers een aantal tips om...

Tijdens Pasen staan lichte, vrolijke kleuren centraal. Foto: Zeelandia

Deze paastrends ziet trendwatcher Anneke Ammerlaan: kansen voor het...

Pasen 2023 wordt volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan creatief en klassiek. 'Op tafel komen vrij traditionele gerechten en vooral het ei staat in de...

Sigep Observatory: 'Terug naar de basis van desserts met pannetonne'

Sigep Observatory: 'Terug naar de basis van desserts met pannetonne'

We keren aankomende feestdagen terug naar de basis van desserts. Meer intieme festiviteiten met een vermindering van de consumptie, wordt...

Inge Brenninkmeijer geeft tips op het gebied van winkelinrichting.

Met deze tips breng je jouw winkel in de juiste feestdagensfeer

Een goede winkelinrichting is van groot belang. Zeker rond de feestdagen als je je sinterklaas- of kerstassortiment extra onder de aandacht wilt...

Crème Brûlée Brownie. Foto: Zeelandia

Crème Brûlée is 'dé smaak voor de feestdagen' - dit recept sluit...

Zeelandia dicht dé smaak van de feestdagen toe aan Crème Brûlée. 'Daarmee is het altijd feest; de ultieme smaak voor de feestdagen', vertelt Don...