Alles over Decemberassortiment

Bakkerswereld nummer 9 2023

Bakkerswereld nummer 9 2023

Het decembernummer van Bakkerswereld 2023 gaat grotendeels over trends. Trends in gezondheid, een andere zoutsamenstelling tot vegan en...

Beste kerststol van Nederland komt wederom van Herman Schepers

Beste kerststol van Nederland komt wederom van Herman Schepers

Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen heeft zijn titel met succes verdedigd en is wederom de beste kerststollenbakker in de landelijke...

Foto's: Jan Willem Schouten

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut

Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Wie zoet is krijgt lekkers: deze Sinterklaasproducten worden het meest verkocht

Wie zoet is krijgt lekkers: deze Sinterklaasproducten worden het...

Sinterklaas blijft het feest van de zoete lekkernijen. Koploper qua inkoop dit jaar is strooigoed, zoals pepernoten en kruidnoten. Dat wordt door 30%...

Foto: Royal Koopmans

Bak de lekkerste oliebollen (5): 'Een écht goede is luchtig met een...

Met oliebollen kun je niet alleen scoren in de decembermaand, maar je ook onderscheiden én je bedrijf op de kaart zetten. In deze serie verdiepen we...

Vrachtschip Tres Hombres brengt puur op windkracht biologische Fairtrade cacaobonen naar de chocoladefabriek van de Chocolatemakers. Foto: ANP/ Hollandse Hoogte/Sander Koning

Écht duurzame chocoladeletters? Sinterklaas zeilt ze binnen

Chocolatemakers maakt namens Sinterklaas duurzame chocoladeletters van eerlijke cacao, die naar Nederland worden gezeild. Tenminste, een deel ervan....

Zo beperk je het acrylamidegehalte in decemberproducten

Zo beperk je het acrylamidegehalte in decemberproducten

Bij het bakken van typische decemberproducten, zoals kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas, kan mogelijk het schadelijke stofje acrylamide...

John en Paola Treur. Foto: fb

Echte Bakker John Treur knalt nog één keer met amandelstaaf

Via voorrondes waarin 110 amandelstaven zijn gekeurd, belandden er uiteindelijk 16 in de finale. Scheidend Echte Bakker John Treur bakt de...

Foto: EverBake Group

Zo bak je de lekkerste oliebollen (4): tips voor een soepel bakproces

Frituurproducten spelen een belangrijke rol in het assortiment van de bakkerij. Hiermee kun je je onderscheiden, je bedrijf op de kaart zetten én...

De Beuling raakt in de vergetelheid, maar daardoor als noviteit juist weer geschikt om consumenten te verrassen. Foto's: Studio 38C

De beuling: bak eens een amandelstaaf in de vorm van een hoefijzer

Worden er nog beulingen gebakken? Er zullen weinig mensen zijn die het woord ooit gehoord hebben, laat staan een beuling hebben gegeten. Speciaal...