
Veilig en Gezond: 8 feiten en fabels over allergie
Iedere vier jaar ontvangen werknemers die werken met meel en enzymen een uitnodiging om mee te doen met het allergieonderzoek. Is het nodig om daar...

Het blog van Brakenhoff (7): 'Welkom in de wereld van verzekeringen'
Lex en Denise Brakenhoff runnen een prachtige brood- en banketbakkerij in Assendelft. In een exclusieve serie weblogs op Bakkerswereld.nl vertelt...

Allergenen-alert: 'Verzamel informatie niet alleen omdat de NVWA...
Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...

Allergenen-informatie moet beter, bakkers met name genoemd
Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...

NVWA maakt inspectieresultaten bij bakkers per 1 februari 2023...
De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...

Foodprofessional geconfronteerd met allergenenhandhaving
Foodprofessionals, zoals versspecialisten, worden geconfronteerd met allergenenhandhaving. Daarom biedt Horeca Stichting Nederland (HSN) haar...

Acht winnaars prijsvraag Blij met Stofvrij bekendgemaakt
Blij met Stofvrij heeft op dinsdag 4 oktober de acht winnaars van de door Blij met Stofvrij uitgeschreven prijsvraag 'Wat weet jij van meelstof?'...

Kamp: wetgeving als franchisecode-overleg strandt
Indien het de franchisesector niet lukt om samen tot een gezamenlijke gedragscode te komen, is wetgeving een serieuze mogelijkheid. Dat schrijft...

SGS en Mettler-Toledo organiseren Live Webinar
Mettler-Toledo en SGS organiseren op 24 september een live webinar waarin de resultaten van het SGS-onderzoek naar de uitdagingen, behoeften en...

Allergenen op het etiket? Dit zijn de voorschriften
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...

Haverlecithine toegelaten als emulgator in chocolade
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten. Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver.

NVWA: 'Allergenenbeleid bij meer dan helft retail, ambacht en horeca...
De NVWA constateert dat bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet voldoende informeren over aanwezige allergenen in voedsel. De...

'Constante factoren allerbelangrijkst bij glutenvrij bakken'
Theo van Hoof is momenteel werkzaam als adviseur in de glutenvrije sector. Hij heeft al veertig jaar ervaring met glutenvrij bakken, vanwege de...

SER komt met advies voor grenswaarde meelstof
Extra maatregelen om blootstelling aan meelstof verder omlaag te brengen, blijven nodig. Dat blijkt mede uit het jongste advies van de...

NVWA publiceert handboek Voedings- en gezondheidsclaims
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims gepubliceerd. Claims kunnen voorkomen op...