Een intelligente camera regelt vanaf 2022 het bakproces van de speculoos van La Confiance en ondersteunt de operators en de bakker. De voordelen zijn niet alleen een constante kwaliteit en minder productieverlies. Productiemanager Elise Burm wijst in vakblad VMT ook op een sociaal aspect: minder discussie over de kwaliteit. Zij legt de eerste stappen van het project uit.
De BakkerijMonitor (een initiatief van adviesbureau BRICC) heeft door een forse uitbreiding van het aantal deelnemers de grens van tweehonderd vestigingen gepasseerd. Door deze groei is de benchmark volgens Friso Berghuis nog actueler en dus zuiverder en geeft een goed beeld van diverse ontwikkelingen in de ambachtelijke bakkerijsector.
Bakkersvak vindt in 2016 voor de vijfde keer plaats. Dit eerste lustrum wordt gevierd met de gehele sector op de toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerijsector op 6 en 7 maart 2016. 'Al vele deelnemers willen dit feestje niet missen en ook 98 procent van de bezoekers is voornemens weer een bezoek te brengen aan het Autotron in Rosmalen', aldus de organisatie.
Het team van Patisserie-Chocolaterie Lindeboom uit Zwolle heeft maandag 11 mei duizend zogenoemde non-woven draagtassen van Havelaar-verpakkingen gewonnen.
Onder het motto 'Win een week op water en brood' maken consumenten deze zomer bij aankoop van een Beste brood kans op een reischeque ter waarde van €500,- Bovendien maken ze ook kans op één van de driehonderd speciale Het Beste Brood-luchtbedden.
De nieuwe bakkerij 'Broodje van Eigen Deeg' van Tineke en Menno Plagmeijer is op 8 mei geopend door Vicky Littlejohn. De 'winkelbakkerij' is gevestigd aan de Brugstraat in Groningen. In de bakkerij worden desembroden gebakken met het Franse karakter.
Na een succesvolle crowdfundingcampagne - waarin bakker Jan van Riel in acht uur tijd €150.000 ophaalde - en een intensieve verbouwing in het Falconpand aan de Piushaven gaat Bikken & Bakken op dinsdag 26 mei open.
De inschrijving voor de elfde editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley NL, is nog enkele weken geopend. De Food Valley Award is een prijs voor innovatie in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector.
De online executieveiling van een voormalig banketbakkerij gelegen in Horn vindt op woensdag 27 mei plaats.
J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij uit Steenwijk heeft op 9 april de audit van Lloyds register LRQA met goed gevolg afgelegd en krijgt daardoor weer het BRC issue 6A certificaat.