Unicorn Grain Specialties, internationale producent van natuurlijke functionele ingrediënten voor Feed en Food industrie, investeert in nieuwe applicatiekeukens.
Het aftellen naar de Zeeuwse Bolusdag op 30 mei aanstaande in Goes is begonnen. De aanmeldperiode is verlengd tot 15 mei aanstaande.
Op dinsdag 30 juni 2015 vindt de eerste editie plaats van Bakery Nexus Time Out. In het creatief laboratorium van Lijm & Cultuur in Delft organiseert Bakery Nexus een evenement voor de bakkerijbranche met in de hoofdrol activist, hoogleraar en schrijver Jan Rotmans.
Meer dan 150 bezoekers waren aanwezig op de najaarsbijeenkomst die georganiseerd werd voor Echte Bakkers door Stichting Echte Bakkersgilde en GildePartners Steensma en Koopmans, op 2 september in het Miele Inspirience Centre in Vianen.
Mettler-Toledo en SGS organiseren op 24 september een live webinar waarin de resultaten van het SGS-onderzoek naar de uitdagingen, behoeften en tekortkomingen met betrekking tot het beheersen en managen van allergenen uitgebreid worden besproken.
Backer & Co, een thuisbakconcept voor de ambachtelijke (banket) bakker, is inmiddels de vijftig aangesloten verkooppunten gepasseerd.
Het Patisserie en Boulangerie (P&B) College organiseert op 7 oktober een lezing van Cindy van Cauter over de trends in de bakkerijbranche.
De Nederlandse levensmiddelenindustrie ligt economisch gezien al tien jaar op koers. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Levensmiddelenindustrie die de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vandaag publiceert.
Leverancier van bakkerijgrondstoffen Sonneveld heeft het mogelijk gemaakt om producten op de website te selecteren op basis van allergenen.
Deze week verscheen Cijfers & Trends 2013 voor de ambachtelijke bakkerij. Hiermee kunnen ambachtelijke brood- en banketbakkers de eigen bedrijfsresultaten spiegelen aan gemiddelden binnen hun omzetcategorie.