In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand september 2025. Ze worden hier gebundeld en aangevuld. Onder meer: inschrijven Burgemeestersontbijt kan nog een paar dagen; Zeelandia ontvangt de koning; Robèrt geïnaugureerd als Meesterijsbereider; Soraya Riem brengt het boek Broodjes Bouwen uit.
In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: training kruiden en specerijen, NBOV-vrouwen gaan naar Grun, cursussen HAS en Baking LAB, en 100 jaar Bakkersvakwedstrtijden.
In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juli. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: koning Willem Alexander vereert jarig Koninklijk Zeelandia met een bezoek, Serena van Breukelen versterkt team van Vipam International, Bagel Spicy Chicken lekkerste broodje van Sandwich Competition.
In de strijd die ondernemers met terrassen voeren tegen talrijke wespen, lijkt een eenvoudig kruid het beste medicijn. Tien stukjes kruidnagel in een schoteltje met water en wespen kiezen het hazenpad.
Als fijne koekjes, grove brokken of hele poppen: speculaas luidt altijd de mooie, laatste maanden van het jaar in. Speculaas blijft smaken - bij de eerste kop warme chocolade in september tot pakjesavond en daarna. Bakkers kunnen goede sier maken met deze publiekslieveling. Voormalig NBC-keurmeester Rutger Schmidt en bakker Ronald Timmer vertellen hoe je speculaas maakt waar klanten mee weglopen.
Samenwerkingsverband Top Bakkers en Bakkers Brigade hebben hun krachten gebundeld om samen sterker de toekomst in te gaan. Bakkers Brigade wordt volledig onderdeel van de Top Bakkers Groep.
Marco Berghuis van Bakkerij Pots laat zien hoe hij paasbrood maakt. Bekijk de video en het recept in dit artikel.
Plus supermarkten haalt Plus lekkerste appeltaart terug. Door een productiefout kan het product mogelijk stukjes hard plastic bevatten.
'Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers in je bloedbaan. Dat zorgt ervoor dat het gevoel van verzadiging langer duurt', vertelt Flip van Straaten tijdens een kennissessie over vezels bij Bakery Sweets Center. Van Straaten is oud-directeur van Meneba en het Nederlands Bakkerij Centrum.
Dat de winkelomzetten binnen de ambachtelijke (bakkerijen) van Nederland hoger liggen dan in dezelfde periode vorig jaar is inmiddels wel duidelijk. Maar ja, met omzetten zijn we er nog niet. Ook de kosten nemen toe, dus vooralsnog kunnen we zeker geen loftrompet opsteken. Het gaat immers om de knikkers die uiteindelijk overblijven onder aan de streep. Tussen de omzet en het resultaat valt nog aan heel veel knoppen te draaien.