video

Video: Grip op je bakkerij – mensenkijker Wenda Kielstra

Strategie

Video: Grip op je bakkerij – mensenkijker Wenda Kielstra
Wenda Kielstra van Consumatics. Foto Koos Groenewold

De deelnemers aan Grip op je bakkerij deden deze week inspiratie op door te luisteren naar het enthousiaste verhaal van Wenda Kielstra – ‘mensenkijker’. Kielstra onderzoekt consumentengedrag en sprak onder meer over de manier waarop bakkerij-ondernemers de zintuigen van hun klanten kunnen prikkelen.

De training Grip op je bakkerij blijkt vruchtbaar te zijn. De groep deelnemende bakkers kwam 1 september voor de tweede keer bijeenkwam, deze keer bij mede-organisator Dawn Foods in Breda. De ondernemers vertelden over de inspiratie die zij de eerste dag tijdens de Inspiratietour opdeden en welke verbeteringen zij al in hun bakkerij en winkels hebben doorgevoerd.

Na de Inspiratietour en de resultaten van de mysteryshopper zijn in een flink aantal gevallen grote stappen gezet: de productie deels terug naar de winkel, een nieuwe huisstijl en belettering van winkelpand en auto, bakkers die zelf in de winkel zijn gaan staan in plaats van verstopt te blijven ‘achter de oven’.  Het zijn een paar voorbeelden.
‘U mag trots zijn op uzelf’, hield trainer-coach Rob Mali de deelnemers voor.

Zintuigen

Wenda Kielstra sprak over het nut van het prikkelen van de zintuigen van de consument. En over de manieren waarop de bakker dat kan doen.’ Bakkers hebben geluk’, concludeert zij. ‘U hebt het geluk van productgeur, het ruikt altijd lekker in uw winkels. Dat is van belang, want 75 procent van onze emoties worden door geur aangewakkerd.’ Het is een voordeel dat voor andere type ondernemingen niet vanzelfsprekend is, aldus Kielstra.

Video

Reageer op dit artikel