nieuws

Uitleg Duitse manier van zakendoen op netwerkborrel

Strategie

Het Duitse fiscaal-juridische kantoor Strick Rechtsanwälte & Steuerberater houdt een netwerkborrel om Nederlandse ondernemers op de hoogte te stellen van de Duitse manier van zakendoen. De gratis bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 juli, in Kleve, net over de grens bij Nijmegen.

Uitleg Duitse manier van zakendoen op netwerkborrel
Foto: shutterstock

Wat verwacht de Duitse leverancier of klant nou van zijn Nederlandse zakenpartner? Hoe wordt in het Duits onderhandeld en kan er nog heronderhandeld worden? Hoe zit het met het toepasselijke recht? Wat zijn de risico´s van het blind tekenen van een contract?

Welke voorwaarden gelden

Nederlandse ondernemers blijken lang niet altijd te weten lang welke voorwaarden en etiquetten gelden op de Duitse markt. ‘Nederlanders beginnen graag met veel enthousiasme al aan de samenwerking, hoewel het contract nog niet op tafel ligt. Dit om de klant tegemoet te komen. Maar is dit wel zo handig?’, aldus Strick Rechtsanwälte & Steuerberater.

Afspraken schriftelijk vastleggen

Om die reden houdt het kantoor geregeld netwerkborrels, waarin de manier van zakendoen van de Duitse ondernemers wordt uitgelegd. Want: ‘Ein guter Vertrag ist die halbe Miet’, oftewel: een goed doortimmerd contract is goed voor de helft van de winst. Voor Duitse zakenpartners is het bijvoorbeeld heel belangrijk om afspraken schriftelijk duidelijk vast te leggen.

Verrassingen voorkomen

Ook wordt uitgelegd hoe de Nederlandse ondernemer met een goed opgesteld Duits contract en doelgerichte voorzorgsmaatregelen verrassingen kan voorkomen en een duurzame samenwerking met een Duitse zakenpartner tot stand kan brengen. De experts van het kantoor, Udo Croonenbrock en Elena Patschkowski (Rechtsanwälte), zetten dit tijdens de bijeenkomst uiteen.

Praktische info

Datum: woensdag 17 juli 2019 van 16.30 – 20.00 uur

Locatie: Restaurant ´t Poortje, Siemensstr. 31 te Kleve (20 km vanaf Nijmegen)

16.30  – 17.15: ontvangst, registratie en netwerken
17.15 uur – 17.30 uur: welkomstwoord, Elevator Pitch van 2 aanwezige bedrijven
18.15 – 19.00 uur: themapresentatie en vragenronde
19.00 – 20.00 uur: netwerken met collega-ondernemers en experts

Aanmelden

Aanmelding kan tot 10 juli 2019 via de site.

Reageer op dit artikel