nieuws

DeutscheBack breidt uit op verschillende fronten

Strategie 522

DeutscheBack GmbH & Co. KG, met het hoofdkantoor in het Duitse in Hamburg-Ahrensburg, heeft de afgelopen maanden zijn netwerk van regionale locaties en zijn personeelscapaciteiten verder uitgebreid.

DeutscheBack breidt uit op verschillende fronten
Foto: DeutscheBack

Dankzij aanzienlijke bijkomende investeringen in onderzoek en ontwikkeling kunnen de bakdeskundigen uit Hamburg-Ahrensburg hun adviesexpertise van ‘From Flour to Final’ (‘Van meel tot eindproduct’) en hun nabijheid tot hun klanten nu nog meer accentueren. Een nieuwe claim drukt duidelijk deze partnerschipbenadering van DeutscheBack uit: met ‘Together Better Baking’ heeft het bedrijf zowel zijn profiel als zijn imago verscherpt.

Zestien buitenlandse filialen

Als onderdeel van de groeiende Stern-Wywiol Gruppe heeft DeutscheBack zijn internationale aanwezigheid aanzienlijk versterkt. In totaal heeft het bedrijf toegang tot een netwerk van zestien buitenlandse filialen met een diepgaande expertise op hun respectieve regionale markten en, in sommige gevallen, hun eigen onderzoeks- of productiefaciliteiten. Vorig jaar opende het nieuwe productie- en ontwikkelingslocaties in Maleisië en Mexico en er zijn ook verdere plannen voor een nieuw technologiecentrum in Egypte.

Business-developmentteam

Bovendien is de capaciteit van het lokale personeel op de locaties aangevuld en geherstructureerd, waardoor het bedrijf zich kan richten op de bakwarenindustrie. Een nieuwe toevoeging is het business-developmentteam. Het heeft de diensten verworven van Michael Pruss, een expert die goed thuis is in de branche en zijn vereisten en jarenlange ervaring heeft.

Partners en probleemoplossers

‘We zien onszelf als partners van onze klanten en als gelijkwaardige probleemoplossers. Het wordt steeds belangrijker voor klanten om met individuele formuleringen te komen die zijn toegesneden op de specifieke vereisten van markten en regio’s. We hebben deze belofte van een partnerschapsaanpak nu overgenomen in onze claim, omdat onze bredere regionale basis resulteert in steeds nauwere persoonlijke relaties met klanten’, licht Lennart Kutschinski, ceo van DeutscheBack, het nieuwe imago van het bedrijf toe.

Wereldwijd standaard portfolio

DeutscheBack biedt een wereldwijd standaard portfolio van bakconcepten, bakpremixen, enzymsystemen en, bijvoorbeeld, verse en plantaardige crèmestabilisatoren en antiverouderingsmiddelen. Dankzij de nieuwe positionering van het bedrijf kan het zijn adviesaanpak ‘From Flour to Final’ nog effectiever voortzetten. Meer dan 100 technologen, meesterbakkers, molenaars en enzymdeskundigen werken in het Stern-Technology Center in Ahrensburg, in de buurt van Hamburg. Dankzij deze interdisciplinaire aanpak in samenwerking met zusterbedrijven, Mühlenchemie, wereldmarktleider voor meelverbetering, en SternEnzym, specialist voor enzymtechnologie, kan DeutscheBack alle productiefasen van bakkerijproducten dekken.

Individuele behoeften

De gedecentraliseerde structuur leent zich voor de ontwikkeling van specifieke oplossingen die voldoen aan de individuele behoeften van de producenten van gebakken producten, ongeacht of het industriële bedrijven, aangesloten bedrijven, detailhandelaren met eigen productie, of de groeiende out-of-homemarkt betreft.

Reageer op dit artikel