nieuws

Bakkerij Kengen sluit zijn vier vestigingen

Strategie 4907

Bakker Eugène Kengen heeft deze week besloten de deuren van zijn vier winkels per direct te sluiten.

Bakkerij Kengen sluit zijn vier vestigingen
Foto: Bakkerij Kengen

Klanten die deze week naar een van de vier vestigingen in Heerlen, Schaesberg, Waubach of Kerkrade gingen vonden een gesloten deur met daarop een persbericht met tekst en uitleg van de bakker.

Supermarkten

‘Het zijn geen makkelijke tijden voor bakkers. Steeds meer consumenten kopen hun brood en banket bij supermarkten die ruimere openingstijden hanteren’, laat Kengen weten.

Doorstart

Na een faillissement in augustus 2018 had Eugène Kengen in oktober 2018 nog overeenstemming bereikt met een curator over een doorstart van zijn bedrijf, meldde Bakkerswereld op 5 oktober 2018.  Hierdoor konden 18 medewerkers hun baan behouden. Vanaf dat moment ging hij verder met vier van zijn zeven vestigingen. Het bleek echter niet rendabel te zijn. ‘Heel triest voor onze 18 medewerkers die samen met ons zo hard hebben gewerkt om er een succes van te maken’, vervolgt Kengen  in het persbericht.

‘Back to basics’

In oktober 2018 was de bakker nog hoopvol over de doorstart. ‘Met de vernieuwde bakkerij gaan we ‘back to basics’ en draait alles om het leveren van onderscheidende producten van topkwaliteit afgestemd op de wensen van onze klanten. We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket. Dat doen we door het aanbieden van een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke en vernieuwende producten; van taart tot gebak en van cake tot vlaaien,’ zo liet hij weten.

Banket

In 2000 nam Eugène Kengen de zaak over van zijn ouders. 2004 was het jaar dat het banket van Kengen werd samengevoegd met het brood van bakker Verbeek.

Reageer op dit artikel