nieuws

Bakkerij Kengen gaat verder met vier van zeven winkels

Strategie 648

De regio Heerlen, Landgraaf en Kerkrade kan blijven genieten van ouderwets lekker brood en banket van Bakkerij Kengen. Kengen heeft overeenstemming bereikt met de curator over een doorstart. De doorstart is goed nieuws voor de werkgelegenheid, want door de doorstart behouden achttien medewerkers hun baan.

Bakkerij Kengen gaat verder met vier van zeven winkels
Eigenaar Eugene Kengen: 'We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket.' Foto: Bakkerij Kengen

De doorstart betreft het voortzetten van vier van de zeven winkels, namelijk die aan de Akerstraat 64 in Heerlen, aan de Hoofdstraat 53 in Schaesberg, aan de Hovenstraat 125 in Waubach en aan de Hertogenlaan 17 in Kerkrade.

‘Back to basics’

‘Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren’, zegt eigenaar Eugene Kengen. ‘Met de vernieuwde bakkerij gaan we ‘back to basics’ en draait alles om het leveren van onderscheidende producten van topkwaliteit afgestemd op de wensen van onze klanten. We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket. Dat doen we door het aanbieden van een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke en vernieuwende producten; van taart tot gebak en van cake tot vlaaien.’

Specialisten

Het bakken van ambachtelijk en nachtvers brood besteedt Bakkerij Kengen uit aan specialisten. Eugene Kengen: ‘Zo kunnen we onze klanten enerzijds authentieke en ambachtelijke broodsoorten aanbieden, en anderzijds inspelen op de wens van supergezonde broden zoals broden van 100 procent volkorenmeel en broden met meer eiwitten en minder koolhydraten. Zo bieden we onze klanten het beste van twee werelden.’

Hernieuwd kennismaken

De doorstart van Bakkerij Kengen is niet alleen goed nieuws voor een groot deel van de medewerkers, maar ook voor de leveranciers en natuurlijk de klanten. Met ingang van dinsdag 9 oktober kunnen klanten in Heerlen, Landgraaf en Kerkrade hernieuwd kennismaken met het mooie assortiment waar Bakkerij Kengen al jaren om bekend staat.

‘Wie viert, trakteert’

Ondanks de roerige periode die het bedrijf heeft doorstaan, meent eigenaar Kengen dat de doorstart een moment is om te vieren. ‘En wie viert, trakteert’, zegt hij. Daarom ontvangen alle klanten tussen dinsdag 9 en zaterdag 13 oktober bij aankoop van een hele Limburgse vlaai een zak van tien witte puntjes ter waarde van €4 geheel gratis.

Reageer op dit artikel