nieuws

Bakkerij Hus in Oosterbeek sluit op 28 juli definitief

Strategie 716

Kwaliteitsbakkerij Fa. P. Hus in het Gelderse Oosterbeek sluit op zaterdag 28 juli definitief. Eigenaren Arie en Joke van de Graaff gaan op die datum met pensioen. Dat meldt het lokale nieuwsmedium Hoog en Laag.

Bakkerij Hus in Oosterbeek sluit op 28  juli definitief
Bakkerij Hus aan de Utrechtseweg in Oosterbeek sluit op zaterdag 28 juli definitief. Foto: Google Streetview

De verslaggever van Hoog en Laag noemt Kwaliteitsbakkerij Fa. P. Hus, gevestigd aan de Utrechtseweg 79, ‘een klein, maar dapper winkeltje’, want de onderneming van Arie en Joke de Graaff heeft geen pinautomaat, geen website en geen Facebookpagina. Maar ‘toch heeft het aan vaste klanten nooit ontbroken’. Bakkerij Hus heeft klanten die de zaak al ’55, 60 jaar’ bezoeken.

Zorgsector

Arie de Graaff nam de zaak 43 jaar geleden over van zijn ouders Jaap en Elsa, die het bedrijf in 1950 overnamen van een neef met de naam Hus. ‘Veel keus had ik niet. In 1975 nam ik de zaak over’, vertelt hij in het lokale nieuwsmedium over de overname. Zeven jaar later kwam zijn echtgenote Joke erbij. Zij was afkomstig uit de zorgsector en had totaal geen bakkerservaring. ‘Zo ging dat toen.’ Ook oudste dochter Simone Bruggenkamp was – vooral op zaterdagen – werkzaam in de bakkerswinkel van haar ouders.

Appartementen

Voor de locatie van de bakkerij bestaan al enige tijd bouwplannen. Het is de bedoeling dat daar in de toekomst een appartementencomplex verrijst. ‘We weten al tien jaar dat hier bouwplannen voor appartementen zijn. Op dit moment weten we nog niet waar we gaan wonen’, aldus de ondernemer in Hoog en Laag. ‘Overigens moeten we hier niet weg, maar mogen we weg. Feit is dat we er 28 juli een punt achter zetten.’

Reageer op dit artikel