nieuws

Eerste paal uitbreiding bakkerij Arjan van der Eijk in Haastrecht geslagen

Strategie 313

Eerste paal uitbreiding bakkerij Arjan van der Eijk in Haastrecht geslagen
Onder toeziend oog van de vele genodigden, waren het de kinderen Evelien, Twan en Daan van Arjan en Bianca die de eerste paal mochten 'slaan'. Foto: TenBa BV

De eerste paal voor de uitbreiding van de bakkerij van Arjan van der Eijk in Haastrecht is geslagen. De ambachtelijke bakkerij wordt uitgebreid met 250 vierkante productieruimte, winkel, inpak- en expeditieruimte. Daarnaast wordt er een kelder voorzien voor siloruimte en koelmotoren en zal de bovenwoning bijna verdubbeld worden in oppervlak.

Onder toeziend oog van de vele genodigden, waren het de kinderen Evelien, Twan en Daan van Arjan en Bianca die de eerste paal mochten ‘slaan’. Volgens traditie werd bij het slaan van de eerste paal een geluksmunt onder de paal gelegd, die daardoor voor altijd wordt verenigd met het gebouw. Maar in één van de vele overleggen met bakkerij-ontwerper Pieter Röling van TenBa BV werd het idee geboren om hiervoor de specialiteit van Van der Eijk te gebruiken, de Havenkoek. Aangezien er vroeger een haven was op de plek van de bakkerij, was dit een mooie symbolische manier om de bakkerij met de vroegere haven te verbinden.

Herinrichting

Na de verbouwing krijgen klanten zicht van zowel buiten als vanuit de winkel op de banketbakkerij. Daarnaast is het na de uitbreiding mogelijk zijn om de bestaande productieruimte te herinrichten. Ondanks dat de bouw nu is begonnen, was de voorbereiding van lange duur. TenBa is vanaf het begin betrokken geweest om de uitbreiding te realiseren. De bakkerij ligt binnen het oude centrum van Haastrecht en valt onder allerlei regelgevingen als beschermd dorpsgezicht, en archeologische en andere historische bepalingen. Daardoor was het een absolute uitdaging het plan te kunnen realiseren.

Foto's

Reageer op dit artikel