nieuws

Bakker Frentz geeft honderd volkorenbroden weg

Strategie 2136

Om mensen in de regio Apeldoorn en Ugchelen te overtuigen volkorenbrood te eten heeft Bakker Rudolf Frentz een ludieke actie bedacht. Hij geeft namelijk honderd volkorenbroden gratis weg. Mensen kunnen via de Facebookpagina van de bakker een volkoren kennisquiz spelen. ‘Leuk, leerzaam en je maakt dus kans op één van die honderd broden’, aldus Frentz.

Bakker Frentz geeft honderd volkorenbroden weg

Ondernemer Rudolf Frentz merkt dat het aantal vragen over volkorenbrood de laatste jaren flink is toegenomen. Want welk brood is nou echt volkoren? En welk brood niet? En is bruinbrood ook altijd volkorenbrood? Frentz besloot daarom onlangs om het kennisniveau binnen het bedrijf te upgraden en stelt die kennis nu beschikbaar aan de mensen in de regio.

Schijf van vijf

In volkorenbrood zitten veel goede voedingstoffen, zoals voedingsvezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarom heeft het Voedingscentrum volkorenbrood opgenomen in de Schijf van Vijf. Volgens hun website maak je het ‘risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker al kleiner door het eten van 3 opscheplepels volkoren graanproducten of 3 volkoren boterhammen per dag.’ Een goed gegeven om te delen met klanten.

Lees ook: Nieuwe Schijf van Vijf: max drie keer per week croissant of stuk taart

Bakker Frentz

De bakker uit Ugchelen is geen doorsnee bakker. Frentz: ‘Wij hechten veel waarde aan het echte ambacht en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Het liefst uit eigen regio. Onze bakkers zijn elke nacht voor dag en dauw in de weer om de lekkerste producten te bakken die met een grote glimlach aan de man worden gebracht. Niet alleen in onze drie verkooppunten in Ugchelen en Apeldoorn, maar ook lekker gemakkelijk bij de mensen aan huis bezorgd.’ De bakker startte vorig jaar namelijk een internet bezorgdienst. ‘Ouderwets lekker brood via de moderne techniek besteld en gratis aan huis bezorgd. Wat wil je nog meer!’

Lees ook: Frentz trakteert ook lichamelijk beperkten op Verleidertje

Reageer op dit artikel