nieuws

Zwolse banketbakkerij annex lunchroom Van Orsouw failliet

Strategie 2789

Zwolse banketbakkerij annex lunchroom Van Orsouw failliet
Banketbakkerij en lunchroom Van Orsouw op de hoek van de Grote Markt en de Oude Vismarkt in Zwolle. (foto: Google Streetview)

Banketbakkerij en lunchroom Van Orsouw aan de Grote Markt in Zwolle is failliet. Dat meldt dagblad De Stentor.

De Stentor meldt dat patissier Max van Dijk een executieveiling van de Belastingdienst ‘boven zijn hoofd had hangen’. De zaak én de naam worden nu overgenomen door de eigenaren van Italiaans restaurant Vito’s aan de Grote Markt, Carine Wiersema en Kees Schreuders. ‘Toen bleek dat zij interesse hadden, was die veiling van de baan. We hebben de mogelijkheid gekregen een doorstart te maken’, citeert het dagblad hem. Wiersema en Schreuders maken een doorstart met de banketbakkerij annex lunchroom onder de naam Maxim’s.

Zeventien medewerkers

De zeventien medewerkers van Van Orsouw zijn ontslagen. Toch is er hoop voor hen, want de nieuwe eigenaren bekijken of ze nog met hen verdergaan. Patissier Van Dijk heeft zelf wel emplooi gevonden binnen Maxim’s. Wiersema en Schreuders zijn van mening dat ‘leven van een patisseriezaak alleen niet kan’ en gaan ook sandwiches, food en wijn verkopen.

Reageer op dit artikel