nieuws

Leonidas komt met Chocolate Café naar Fresh!

Strategie 1106

Leonidas Chocolate Café komt in 2019 in Fresh!, de nieuwe versmarkt die opent in de Mall of the Netherlands in Leidschendam. In het assortiment van de Belgische chocoladeformule zijn onder andere bonbons, chocolade en wafels opgenomen.

Leonidas komt met Chocolate Café naar Fresh!
Afbeelding: Mall of the Netherlands

Leonidas wordt één van de huurders in de nieuwe versmarkt die een oppervlakte van 2500 vierkante meter krijgt. Fresh! maakt deel uit van winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. Het winkelconcept Chocolade Café is opgezet met warme kleuren, materialen en sfeerfoto’s die passen bij een ambachtelijke uitstraling. Naast het basisassortiment bonbons kunnen klanten op gezette tijden seizoenchocolade kopen. Dit zijn bonbons die tijdens bijzondere momenten verkrijgbaar zijn. In het Leonidas-assortiment is verder ruimte voor cadeauverpakkingen. Leonidas-pralines zijn gemaakt van echte Belgische chocolade van 100 procent pure cacaoboter, verse room en melk. Voor de vulling worden onder meer hazelnoten uit Turkije, Morello‐kersen uit de Périgord, amandelen uit Italië en sinaasappels uit Valencia verwerkt.

Sinds 1968

Leonidas opent in Fresh! niet de eerste Nederlandse vestiging. Het merk is sinds 1968 in ons land in verschillende samenwerkingsvormen aanwezig en telt tegenwoordig in totaal ruim 200 vestigingen, al dan niet in franchise. De bonbonsketen hanteert het concept in modules voor Nederlandse speciaalzaken, voor winkels met een Leonidas presentatiemeubel en als shop-in-shop.
Momenteel zijn er in Nederland ruim 30 speciaalzaken zoals delicatessenwinkels die Leonidas-bonbons verkopen, onder andere in Leeuwarden, Hulst, Eindhoven en Amstelveen, op CS Den Haag en in de Markthal Rotterdam.

Een shop-in-shopopzet is te vinden bij 170 delicatessenzaken waaronder Echte Bakker Vocht in Eindhoven, Multivlaai in Hoorn en Ede en Quattro op het station in Arnhem. Daarnaast zijn er winkels met een gekoeld Leonidas-presentatiemeubel voor voorverpakte verkoop.

Van oorsprong Grieks

Het Belgische familiebedrijf uit 1913 is van oorsprong Grieks. De Griekse banketbakker Leonidas Kestekides vestigde zich in Gent met zijn eerste tearoom, genaamd Leonidas waar hij zijn bonbons verkocht. In Brussel volgde een tweede vestiging. De bonbons van Leonidas worden tegenwoordig naar klanten wereldwijd verstuurd. Het bedrijf opereert met meer dan 1400 verkooppunten in 45 landen.

Dagelijks vers

In Fresh! waarvan nu ruim 75 procent is verhuurd, komen winkels met versproducten gericht op dagelijkse boodschappen. Hert wordt tevens een plek voor ontspanning en vermaak met aandacht voor kooklessen, proeverijen en demonstraties.

Vorige week sloten nieuwe huurders een contract voor een winkel in de versmarkt, waaronder The Barn (biologisch fast casual restaurant met vestigingen in Amsterdam en Utrecht), Stielman coffee roasters, JerMoumi Oliva’s (olijven, hummus en Mediterraanse tapenades) en Victor Russo’s Osteria (Italiaanse delicatessen zoals verse maaltijden, pasta’s, olijfolie, kaas, vleeswaren en wijn). Afgelopen voorjaar tekenden versaanbieders zoals Wah Nam Hong, de Nootzaak van Genieten en Vishandel Henk Kraan al voor de huur van een winkel in Fresh!

Leidschenhage

Mall of the Netherlands, voorheen winkelcentrum Leidschenhage, ondergaat momenteel een grootscheepse uitbreiding en verbouwing en gaat in 2019 verder onder de nieuwe naam.
Het wordt het grootste winkelcentrum van Nederland met flagship stores van (inter)nationale retailers, horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen en Designer Gallery met bijzondere merken. Unibail-Rodamco investeert meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.

Reageer op dit artikel