nieuws

Dreigende taal van FNV over cao bakkers

Strategie 1378

Vakbond FNV heeft werkgevers in de bakkersbranche tot half december de tijd gegeven om de nieuwe cao te verbeteren. Collega-vakbond CNV sloot al een akkoord met de werkgevers, maar dat gaat FNV niet ver genoeg.

Dreigende taal van FNV over cao bakkers
In maart van dit jaar voerde de FNV actie tegen de cao-voorstellen van werkgevers. Foto: NBOV

Als de bakkerijen niet op de aanvullende eisen van de FNV-leden ingaan dan volgen acties, dreigt de bond. Dat meldt het ANP.

‘De bakkerijmedewerkers verdienen veel beter dan die paar kruimels droog brood die de cao nu voorstelt’, zegt FNV-bestuurder Leo van Beekum. De aanvullende eisen gaan onder meer over een beter loonbod, toeslagen en meer zeggenschap over de eigen werktijden.

Geldigheid

CNV sloot in oktober een akkoord met de bakkerijen over een nieuwe cao dat geldig is tot 31 maart 2019. Tot die tijd krijgen werknemers er onder meer 3,75 procent meer loon bij. Het akkoord is ook zonder goedkeuring van de FNV geldig.

LEES OOK: NBOV en NVB weerleggen kritiek FNV op cao

 Werkgevers teleurgesteld over wegblijven FNV bij cao-overleg

Reageer op dit artikel