nieuws

Ondernemers staan vandaag in het zonnetje

Strategie

Ondernemers staan vandaag in het zonnetje
Afbeelding: MKB-Nederland

De Dag van de Ondernemer (elke derde vrijdag van november) wordt vandaag gevierd. Dit initiatief is vorig jaar door MKB Nederland in het leven geroepen. Er bestond voor alles een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag en Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’, terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart.

MKB-Nederland vond en vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Daarom is vandaag een dag waarop ondernemers in het zonnetje staan en worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Peter van der Wal op bezoek bij Mark Rutte

Peter van der Wal van bakkerij Van der Wal Jolink in Apeldoorn is in het kader van de Dag van de Ondernemer op bezoek bij premier Mark Rutte in Den Haag. Samen met nog twee ondernemers spreekt Van der Wal met Rutte over de uitdagingen die ondernemers in hun dagelijks leven tegenkomen en wat het kabinet daaraan zou kunnen doen.

Bakkerij Van den Bergh

Vorig jaar bracht SP-fractievoorzitter Emile Roemer tijdens de Dag van de Ondernemer een bezoek aan Bakkerij van den Bergh in Afferden. De bakker heeft Roemer laten zien hoe een Brabants Worstenbroodje wordt gemaakt. Daarna ging de SP-voorman zelf met de handen in het deeg, samen met directeur Jan Sander de Bie van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Volgens Gertruud van den Berg vond Roemer het best lastig om een worstenbroodje in elkaar te vouwen en sprak hij zijn waardering uit voor het ambachtelijke ondernemerschap.

Voor meer informatie zie de website www.dagvandeondernemer.nl. Op deze website is ook een overzicht te vinden van ambassadeurs en van de verschillende activiteiten die vandaag in het hele land worden georganiseerd.

Reageer op dit artikel