nieuws

Beko Najaarsdagen op 25 en 26 september in Nieuwegein

Strategie

Beko Najaarsdagen op 25 en 26 september in Nieuwegein
Ook dit jaar worden er weer speculaaskeuringen gehouden tijdens de Beko Najaarsdagen. Foto: Herbert Wiggerman

De Beko Najaarsdagen worden dit jaar gehouden op maandag 25 en dinsdag 26 september. Beide dagen is deze vakbeurs, die ook dit jaar gehouden wordt bij NBCongrescentrum in Nieuwegein, voor bezoekers geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Er zijn bijna 90 stands met bakkerijleveranciers, de Beko bedrijven en een aantal dienstverleners.

Helma Elemans (manager Ledenzaken & Communicatie Beko): ‘We hebben de acties van leveranciers in kaart gebracht. Bakkers die de beurs bezoeken kunnen forse (inkoop)voordelen behalen en worden geïnspireerd door demonstraties, met nieuwe producten en concepten. In september sturen we per post een mailing met alle relevante informatie, zodat bezoekers zich kunnen voorbereiden en vooraf kunnen bepalen welke stands zij willen bezoeken en van welke acties zij gebruik willen maken.’

Chocolade Compleet

Daarnaast ontvangen alle Beko-klanten vanaf nu met enige regelmaat digitale nieuwsbrieven met daarin informatie over wat er te zien en te beleven is tijdens de Beko Najaarsdagen. ‘Een sneak preview: Chocolade Compleet krijgt een apart podium, onze eigen Michel Schröder demonstreert samen met een Italiaanse bakker en Peter Bienefelt maakt letterlijk en figuurlijk werk van stollen’, meldt Elemans.

Speculaaskeuringen

Een belangrijk en ieder jaar terugkomend onderdeel van de Beko Najaarsdagen zijn de speculaaskeuringen. ‘Elk jaar worden er tussen de 350 en 400 speculaasproducten beoordeeld. De vak- en consumentenjury zien het niveau van de ingezonden speculaasproducten veelal beter worden. Het doel van Beko is bakkers bewust maken van de kwaliteit van hun speculaas. Onze keuringen en de wedstrijd hebben tot gevolg dat de speculaasverkoop bij ambachtelijke bakkers elk jaar opnieuw een boost krijgt, en daar is het ons vooral om te doen: het ambacht meer op de kaart zetten’, aldus Elemans.

Reageer op dit artikel