nieuws

Koekjesbakker Van Eigen Deeg gaat over op composteerbaar verpakken

Strategie

Koekjesbakker Van Eigen Deeg gaat over op composteerbaar verpakken

Ambachtelijke koekjesbakker Van Eigen Deeg in Nijmegen gaat over op composteerbaar verpakken. De bakkerij in de Wolfstraat laat voor haar koekjeszakjes een volledig duurzame verpakking ontwikkelen.

‘Sinds de start van Van Eigen Deeg hebben we verantwoorde ingrediënten gebruikt. Het kijken naar een verantwoorde verpakking was dan ook een logische vervolgstap’, vertelt bakkersdochter Marijntje van Benthum, eigenaar van Van Eigen Deeg.

Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier, gemaakt van landbouwafval, heeft dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als normaal papier en karton. De tweelaagse cellulose binnenlaag kan worden geseald om de koekjes vers en knapperig te houden.

Ook de etiketten en de lijm zijn volledig biologisch afbreekbaar en voldoen aan de EN13432 norm voor compostering. De koekjesverpakking mag na gebruik in de groene afvalbak en vergaat in een professionele composteringsinstallatie binnen 90 dagen.

Ook duurzame ingrediënten

Van Eigen Deeg maakt vier smaken koekjes in deze verpakking: Cranberry Kokos koek, Spelt Choco koek, Vijg Havermout koek en Honing Amandel koek. De bakkerij gebruikt uitsluitend duurzame ingrediënten waaronder biologische rietsuiker, ahornsiroop en honing.

Reageer op dit artikel