nieuws

’t Mikpuntj wint Groeibriljant 2017

Strategie 299

Bakkerij ’t Mikpuntj uit het Midden-Limburgse Baexem is winnaar van de titel Groeibriljant 2017 van de gemeente Leudal. Jacqueline Kusters en Jeroen Kessels lieten met hun bakkerij vier andere ondernemingen achter zich.

’t Mikpuntj wint Groeibriljant 2017
Jacqueline Kusters en Jeroen Kessels. Foto: Bakkerij 't Mikpuntj

De eigenaren van bakkerij ’t Mikpuntj kregen hun prijs overhandigd tijdens de Jonge Bedrijven Dag in het BusinessCentrum Leudal in Roggel. Naast de bakkerij, dongen de ondernemers van een mkb-dienstverlener op het gebied van onder andere personeel en opleiding, een lokale en duurzame energiecoöperatie, een totaalconcept van kapsalon, schoonheidssalon, nagelstudio, make-up, zonnebank en winkel met accessoires, en een heftruckservice mee naar de titel Groeibriljant 2017.

Niet levensvatbaar

Hoewel Jacqueline Kusters en Jeroen Kessels het advies kregen dat een bakkerij in Baexem niet levensvatbaar zou zijn, namen de jonge ondernemers in het voorjaar van 2015 tóch een bakkersonderneming in het Midden-Limburgse dorp over. Bakkerij ’t Mikpuntj blijkt een succesvol concept en heeft een plek in het sociale leven weten te bemachtigen. Inmiddels hebben Kusters en Kessels hun onderneming uitgebreid door een tweede bakkerij in het nabijgelegen Heythuysen over te nemen, waar zij hetzelfde concept hebben geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel