nieuws

BakkerijMonitor: ‘Omzetstijging in derde kwartaal van 1,8 procent’

Strategie

BakkerijMonitor: ‘Omzetstijging in derde kwartaal van 1,8 procent’

De 240 bakkerijwinkels die wekelijks automatisch de data aanleveren voor de BakkerijMonitor zagen hun omzet in het derde kwartaal toenemen met 1,8 procent. Belangrijkste oorzaak is een stijging van het aantal transacties (1,5 procent). Het aantal artikelen (afzet) dat is verkocht, daalt met 1,4 procent. Het gemiddelde aantal artikelen in het derde kwartaal komt daarmee uit op 2,11 waarbij er vorig jaar in dezelfde periode 2,13 artikelen werden verkocht. De gemiddelde besteding stijgt een fractie van €6,18 naar €6,21.

‘De BakkerijMonitor blijft zich positief door ontwikkelen’, aldus initiatiefnemer Friso Berghuis. ‘Recentelijk is de koppeling met Fritec (Ingenieursbureau Prompt) naar volle tevredenheid afgerond.’ Volgens Alexander Bekkers van Bakkerij Bekkers (Veghel) een welkome aanvulling op zijn bestaande rapportages. ‘De BakkerijMonitor geeft mij vooral ook de inzichten hoe de rest van de markt het doet. Elke week ben je weer scherp, en kun je aan de knoppen draaien die je echt kunt beïnvloeden. Doordat ik er zelf geen werk van heb, en er een overzichtelijk rapport uit komt, kan ik die één op één doorspelen naar mijn vestigingen.’

Nieuwe functionaliteiten en inzichten

Om de aangesloten bakkers nog beter te kunnen bedienen zijn een groot aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Berghuis vervolgt: ‘De aangesloten bakkers kunnen we nu vergelijken op omzetklasse in combinatie met de opbouw van hun assortiment. Maar het vergelijk gaat verder dan alleen omzet en transacties. Per categorie is een ‘best of class’beschikbaar waarbij er een ideaal situatie wordt gecreëerd. Door de vestiging van de bakker hiermee te vergelijken is verbeterpotentieel direct inzichtelijk en is dat de basis voor rendementsverbetering.’

Bakkers die willen meedoen aan de BakkerijMonitor kunnen zich melden via de website Bricc.nl.

Reageer op dit artikel