nieuws

Abeln herhaalt seminar ‘Dossieropbouw onder het nieuwe ontslagrecht’

Strategie 155

Abeln Arbeidsrecht in Rotterdam herhaalt op donderdag 17 november 2016 wegens grote belangstelling een seminar over de valkuilen bij het opbouwen van ontslagdossiers. Aan de hand van recente uitspraken van rechters praat mr. Gus Abeln de aanwezigen bij over de eisen die de nieuwe wet stelt aan een goed ontslagdossier bij disfunctioneren en verwijtbaar gedrag van de werknemer.

Abeln herhaalt seminar ‘Dossieropbouw onder het nieuwe ontslagrecht’
Foto: Abeln Arbeidsrecht

‘Het nieuwe ontslagrecht is ruim een jaar geleden in werking getreden. Met de nieuwe wet zou ‘vast minder vast’ worden. Uit een recent onderzoek van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten blijkt echter dat het voor werkgevers juist veel moeilijker is geworden om werknemers te ontslaan’, aldus mr. Gus Abeln van Abeln Arbeidsrecht. ‘Gemiddeld vier op de tien ontslagverzoeken wordt nu door de rechter afgewezen, terwijl voor de nieuwe wet één op de tien ontslagverzoeken werd afgewezen. Werkgevers hebben veel vragen. Hoe maak je een ontslagdossier? Wat is de duur van een verbeteringstraject? Hoe ver gaat de verplichting om de werknemer te herplaatsen? Wanneer hoef ik geen transitievergoeding te betalen? Daarom organiseren wij dit seminar voor ondernemers en HR-medewerkers.’

Interactief

Het seminar ‘Dossieropbouw onder het nieuwe ontslagrecht’ is interactief en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Het programma begint met de inloop (14.45 tot 15.00 uur), waarna van 15.00 tot 17.00 uur de dossieropbouw bij disfunctioneren en verwijtbaar gedrag van de werknemer aan de orde komt. Het seminar wordt van 17.00 tot 18.00 uur besloten met een borrel.

Informatie en aanmelding

Het seminar wordt gehouden in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam aan de Westzeedijk 345 in Rotterdam. De toegang is gratis. Voor nadere informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden terecht op de website Abelnlaw.nl.

Twintig jaar ervaring

Abeln Arbeidsrecht is een gespecialiseerd kantoor in Rotterdam dat juridisch advies en rechtsbijstand verleent aan ondernemers op het gebied van arbeids- en ontslagrecht. Het kantoor beschikt over ruim twintig jaar ervaring en staat ondernemers bij in diverse sectoren waaronder ook de horeca en voedingsindustrie.

Reageer op dit artikel