nieuws

NBOV waarschuwt opnieuw voor spookfacturen

Strategie 618

NBOV waarschuwt opnieuw voor spookfacturen
Afbeelding: NBOV

De NBOV waarschuwt bij haar aangesloten brood- en banketbakkers voor spookfacturen. ‘De afgelopen weken zijn er bij de NBOV weer meldingen gedaan over dubieuze facturen’, aldus de NBOV in haar uitgave Bakkerszaken.

‘In de meeste gevallen gaat het om aanbiedingen die lijken op een factuur. Betaal deze niet en teken nooit’, schrijft de NBOV. ‘Het meest recente voorbeeld is een spookfactuur van Office World. De factuur bevat de kosten, in totaal €1180, voor een FileMaker Pro Package, Win & Mac en Business Package’.’In de kleine lettertjes staat echter dat het gaat om een aanbieding.’ Volgens de NBOV hopen de afzenders dat de ‘factuur’ er tussendoor glipt en het bedrag wordt betaald.

Acquisitie- of advertentiefraude

De NBOV laat de bij haar aangesloten brood- en banketbakkers weten dat spookfacturen ‘vallen onder acquisitiefraude of advertentiefraude’ en verwijst hen naar de website Fraudehelpdesk.nl: ‘Daar is meer informatie te vinden over deze brieven en mails, waaronder een lijst met dubieuze nota’s en afzenders.’

 

 

 

Reageer op dit artikel