nieuws

‘Curator onderzoekt doorstart failliete Eindhovense Bakkerij Stuurwold’

Strategie 62

Bakkerij Stuurwold in Eindhoven is failliet verklaard. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant is curator Guido Sanders van Keizers Advocaten ‘in gesprek met kandidaten voor een doorstart’.

‘Curator onderzoekt doorstart failliete Eindhovense Bakkerij Stuurwold’
Het pand van Bakkerij Stuurwold aan de Parmentierweg 5 in Eindhoven. Foto: Google Streetview

De failliete onderneming, die 52 medewerkers telt en voorlopig blijft draaien, ging – zo schrijft het Eindhovens Dagblad – in 2015 een strategische samenwerking aan met collega-bakker Schellens. De ondernemingen, beide grotendeels in handen van investeringsmaatschappij In Between Europe, bundelden hun krachten op het gebied van produceren, investeren in een nieuwe productiestraat voor grootbrood en productontwikkeling.

Financiële problemen

Curator Sanders zegt tegenover de verslaggever van de krant dat ‘Stuurwold in financiële problemen is geraakt, doordat een aantal grote vorderingen niet werd betaald’ en ‘een deel van de omzet wegviel, doordat een belangrijke afnemer elders brood ging inkopen’.

Reageer op dit artikel