nieuws

Tweede reeks Ambacht & Business start in najaar

Strategie 31

Tweede reeks Ambacht & Business start in najaar
Ireen Pijpers met haar team winkeldames. Foto: Bert Jansen

De tweede reeks van Ambacht & Business komt er weer aan. Meerdere bakkers uit de eerste reeks nemen opnieuw deel aan de tweede editie. Zo ook Pijpers Brood en Banket en Banketbakkerij Van Dijk. ‘Met een actieve houding blijf je up to date’, licht Ireen Pijpers toe.

In 2016/17 worden vier workshops aangeboden: basisgrondstoffen, ambachtelijk produceren, motiveren van werknemers en social media.

Bijleren van professionals

Ireen Pijpers, van Pijpers Brood en Banket, heeft deelgenomen aan het eerste traject afgelopen jaar. ‘De thema’s leken ons interressant en je kunt altijd bijleren van professionals en van elkaar als vakgenoten. Patrick en ik zijn naar de kick-off geweest waar in het kort verteld werd wat de bedoeling van de workshops was, en mijn man en ik vonden het interessant om hier meer van te weten te komen. We hebben ons ook opgesplitst. Hij heeft twee trainingen gedaan en ik ook.’ Banketbakkerij Van Dijk werd aangespoord door Heerlijk & Heerlijk om mee te doen aan de trainingsreeks. ‘Via hen werden we ingeschreven voor Bakker met Ster en daar werd aangeraden om ook deel te nemen aan Ambacht & Business’, vertelt Gerda van Dijk.

Storytelling

‘Ik heb tijdens het traject geleerd dat we nog veel trotser moeten zijn op ons prachtige bakkersvak en dat we dat met zijn allen meer dienen uit te dragen. Door te gaan vertellen over de bakkerij, hoe producten tot stand komen, of dat een bepaald recept nog door opa is ontwikkeld en dat je de liefde voor het vak proeft in onze producten’, vertelt Pijpers. Ook Van Dijk kijkt terug op een leerzame periode. ‘Ik ben met andere ogen naar ons vak gaan kijken. Iedereen heeft een andere kijk op dingen en zo leer je weer van elkaar.’

Workshops op verschillende data

Tijdens de trainingen en workshops is er volop de mogelijkheid aanwezig om met collega’s in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Ook kunnen deelnemers uit verschillende data kiezen om een training bij te wonen. ‘Ik vond het fijn dat er meerdere keuzemogelijkheden waren om te komen. Dan ben je wat flexibeler met inplannen. Ook waren de sessies niet te lang, zodat je goed bij de les kon blijven’, vertelt Pijpers.

Van Dijk: ‘Het contact met de collega’s maakt Ambacht & Business boeiend. Je leert veel tijdens de trainingen. Ook word je weer enthousiaster over je vak.’ ‘Ik beveel Ambacht & Business absoluut aan bij collega’s. Je moet altijd een open kijk houden voor wat er om je heen gebeurt. Mensen die zeggen ‘dat heb ik nu wel gezien’, hebben het mis. Er zijn altijd nieuwe leerpunten die je uit bijeenkomsten kunt halen. Met een actieve houding blijf je up to date in de markt. Daarom nemen we ook deel aan de tweede reeks, we leren graag door en met elkaar.’

Inschrijven

Schrijf u nu in voor het gratis traject Ambacht & Business. Opgeven kan tot augustus via de website ambachtenbusiness.nl. Per workshop kunt u aangeven welke van de genoemde data u het beste uitkomt. Wees er snel bij, want vol = vol.

Reageer op dit artikel