nieuws

Red Velvet taart winnaar HEMA Taartbakwedstrijd

Strategie

Red Velvet taart winnaar HEMA Taartbakwedstrijd
De winnende Red Velvet taart. Foto: Mo Barends

Roos Mijnheer heeft met haar Red Velvet taart de finale van de HEMA Taartbakwedstrijd gewonnen. Ter ere van de 90ste verjaardag van HEMA in november van dit jaar is afgelopen maand de wedstrijd georganiseerd.

Tijdens de voorrondes zijn 90 taarten geselecteerd voor de grote finaledag op het HEMA hoofdkantoor. Jury bestond o.a. Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HEMA. De winnende taart ligt vanaf oktober in alle HEMA vestigingen met een eigen gebaksafdeling.

‘Ik ben super blij, ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. De eerste keer dat ik de taart heb gemaakt was mijn familie de jury en na een paar aanpassingen heb ik vandaag de verbeterde versie gepresenteerd’, aldus de enthousiaste winnares Roos Mijnheer.

Amateurbakkers uit heel Nederland verzamelden zich vandaag op het HEMA hoofdkantoor in Amsterdam om hun allerlekkerste taart opnieuw te presenteren. ‘Het niveau van de wedstrijd lag echt hoog, we hebben enorm veel goede taarten geproefd. Maar helaas konden we natuurlijk maar 1 winnaar kiezen, en dat was niet bepaald makkelijk’, aldus jurylid Marcus Polman.

‘Deze taart speelt enorm in op de huidige trends, red velvet zie je tegenwoordig over de hele wereld. Veel taarten zijn over het algemeen zoet maar deze taart heeft juist een uitstekende balans tussen zoet en fris’, aldus John Vermin. ‘Samen met Monique, Marcus en mijn collega’s Bas Andriessen, Bakkerijleider centrale bakkerij HEMA en Paul Kruik, productmanager bakkerijen HEMA, heb ik gekeken naar welke taart het best bij ons assortiment past’, vult hij aan.

Creatieve taart

Naast de winnende taart die in het assortiment wordt opgenomen is er ook een creatieve taart gekozen. Jessica Pereboom mocht met haar Choco Loco taart deze prijs in ontvangst nemen. ‘Super leuk dat ik heb gewonnen! Eigenlijk was de taart meteen perfect, ik heb er na de voorronde weinig aan veranderd’, aldus Jessica Pereboom. De creatiefste taart werd gekozen door juryleden Tanja Soeter, creative director HEMA Gerald Valkema, category manager pastry HEMA en Ivo Wolters, productontwikkelaar HEMA. ‘Mensen zijn gek op kleur, dus deze chocoladetaart met discodip viel helemaal bij ons in de smaak. Hij past perfect bij ons jubileum, HEMA 90 jaar. En wie weet gaan we ook deze taart wel in productie nemen’, aldus juryvoorzitter van de creatieve taart Tanja Soeter.

Reageer op dit artikel