nieuws

Jumbo: ‘Hudson’s Bay wil La Place in Nederlandse vestigingen’

Strategie

Jumbo: ‘Hudson’s Bay wil La Place in Nederlandse vestigingen’
Archief Bakkerswereld

Supermarktketen Jumbo is benaderd door Hudson’s Bay om in de warenhuizen die het het Canadese winkelconcern in Nederland gaat openen, ook restaurants van La Place te vestigen. Dat zegt financieel topman Ton van Veen van Jumbo weten. Er lopen volgens hem nu ‘constructieve gesprekken’ tussen Hudson’s Bay en Jumbo.

Hudson’s Bay kondigde medio mei aan dat het de komende twee jaar tot twintig vestigingen in Nederland opent. De onderneming wil zo in het gat springen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten. Inmiddels is duidelijk dat de Canadezen meerdere voormalige panden van de bankroete Nederlandse keten gaan gebruiken.

Uitbreiden

V&D ging eind vorig jaar failliet. Alleen voor ruim vijftig zelfstandige filialen van La Place bleek een doorstart mogelijk. De zaken in de voormalige winkels van V&D moesten sluiten. Supermarktbedrijf Jumbo, dat La Place overnam, werkt er inmiddels hard aan om het aantal vestigingen van La Place komende tijd weer uit te breiden.

Arnhem

Begin deze maand heropende het eerste La Place-restaurant in het voormalige warenhuis van V&D in Arnhem overigens alweer de deuren. Dat was mogelijk doordat sportwinkelketen Topshelf er een nieuwe megastore begon. Voorlopig is bekend dat Hudson’s Bay in Amsterdam komt in het gebouw De Vleeshal en twee andere panden aan het Rokin. Daarnaast strijkt Hudson’s Bay neer in de oude panden van V&D aan de Heuvelstraat in Tilburg en in winkelcentrum De Barones in de binnenstad van Breda.

Reageer op dit artikel