nieuws

Voorbereiding training ambachtelijk produceren in gang

Strategie

Voorbereiding training ambachtelijk produceren in gang
Bart Jeroen van Overveld

Voor het kennistraject Ambacht & Business verzorgt Bart Jeroen van Overveld, patisserie-adviseur bij FrieslandCampina, de workshop ambachtelijk produceren. Hoewel de workshop in februari begint is de Van Overveld al druk bezig met de voorbereidingen.

In de workshop ambachtelijk produceren draait het om de basisgrondstoffen. Van Overveld laat zien wat er allemaal gemaakt kan worden van een basisdeeg. ‘Heel veel bakkers weten niet meer wat er allemaal in een mix zit. Zo heb je voor een cakebeslag in principe alleen boter, bloem, suiker en eieren nodig. Maar in een cakemix dat je aangeleverd krijgt zit veel meer.

Op de Rijn IJssel Vakschool in Wageningen is Van Overveld al begonnen met de voorbereidingen voor de workshop. Honderden bakjes met vaste grondstoffen werden door hem zorgvuldig afgewogen en gevuld. Met het prepareren van de verse ingrediënten wordt uiteraard op het laatste moment gewacht.

Reageer op dit artikel