nieuws

FNV positief over stap Jumbo

Strategie

FNV positief over stap Jumbo
De directie van Jumbo: Ton van Veen, Frits van Eerd en Colette van Eerd (v.l.n.r.). Foto: Bert Jansen

FNV Handel ziet de overname van La Place door Jumbo als een positief signaal voor de werknemers.

‘Dit biedt goede hoop voor een deel van de La Place-medewerkers op behoud van hun baan. Maar het is nog niet duidelijk voor hoeveel werknemers de overname uiteindelijk soelaas biedt. We zouden het bovendien terecht vinden als Jumbo de medewerkers tegen vergelijkbare arbeidsvoorwaarden een contract aanbiedt’, zegt Niels Suijker, bestuurder FNV Handel. Vanmiddag werd bekend dat Jumbo de zelfstandige La Place-vestigingen overneemt van het in december failliet verklaarde V&D-concern.

Onderhandelingen

De curatoren zijn nog in gesprek met enkele partijen over de verkoop van de V&D-vestigingen. Suijker: ‘In veel V&D-vestigingen zit ook een La Place. Voor medewerkers op deze locaties is er helaas nog geen duidelijkheid over hun toekomst.’ FNV Handel ziet de doorstart van de zelfstandige La Place-vestigingen als een goede eerste stap voor het behoud van werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers van het warenhuis. ‘Hoe meer mensen aan de slag kunnen blijven tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden, hoe beter’, aldus Suijker.

Reageer op dit artikel