nieuws

Batist sluit bakkerij en drie winkels in Achterhoek en Twente

Strategie

Bakkerij Batist ziet zich genoodzaakt de bakkerij en drie winkels in het Gelderse Neede en Beltrum en het Overijsselse Boekelo per 1 februari te sluiten. Dat melden Nicolien, Jan en Richard Batist op de Facebookpagina van hun onderneming.

Batist sluit bakkerij en drie winkels in Achterhoek en Twente
De vestiging van Bakkerij Batist aan de Oudestraat in het gelderse Neede. Foto: Google Streetview

‘Zoals u zelf inmiddels al wel heeft gemerkt, staat de verssector al geruime onder druk’, schrijven Nicolien, Jan en Richard Batist ‘aan alle Facebook-vrienden’ van Bakkerij Batist in Neede, Beltrum en Boekelo. ‘Dit is bij ons ook helaas het geval. Dit heeft er toe geleid dat er besloten is om per 1 februari 2016 de bakkerij en winkels te sluiten. Wij doen dit om in deze huidige omstandigheden de negatieve ontwikkelingen voor te zijn.’

Helder voor iedereen

In het bericht bedanken de ondernemers alle klanten voor het vertrouwen en klandizie die zij hebben mogen genieten. ‘Via deze weg willen wij onze klanten toch graag op de hoogte brengen van deze ontwikkelingen en het helder te hebben voor een ieder. Verdere ontwikkelingen hoort u van ons later deze week.’

Meer omzet genereren

Nicolien en Jan Batist en hun zoon Richard – schrijft dagblad De Gelderlander – begonnen hun bedrijf in november 1999 aan de Oudestraat in Neede. Vervolgens kwamen daar vestigingen aan in Beltrum en Boekelo bij. ‘Vooral om meer omzet te genereren’, aldus Nicolien Batist in de regionale krant.

Online bakkers

Die omzet is echter afgenomen. ‘We bespeuren momenteel overal online bakkers die huis aan huis bezorgen’, zegt Nicolien Batist in De Gelderlander. ‘Daarnaast rijden mensen liever tien minuten als een brood ergens 5 cent goedkoper is. En als het slecht weer is, halen bijna alle klanten hun brood in de supermarkt, met de rest van de boodschappen.’

Geen bakker in het dorp

Het besluit van Bakkerij Batist betekent voor de inwoners van Beltrum en Boekelo dat zij geen bakker meer in het dorp hebben. Bovendien, zo meldt De Gelderlander, verliezen drie medewerkers hun baan.

Reageer op dit artikel