nieuws

NBA reikt certificaat uit aan acht jonge ondernemers

Strategie

Op 24 november hebben acht jonge (aankomende) ondernemers hun NBA-training afgesloten. Met trots heeft de Nationale Bakkerij Academie de deelnemers na afronding van de presentaties het certificaat voor deze training uitgereikt. Natuurlijk met een drankje, een hapje en veel gezelligheid.

NBA reikt certificaat uit aan acht jonge ondernemers
Andre Wijnhorst (NBA) , Robbert Tersteeg, Douwe Jan Lenes, Alex Deuzeman (trainer NBA), Lesley van Leersum, Madelon van Miltenburg, Stefan Brink, Hans Vries, Iris Vries-Smeets, Rik de Koning en Jasper van Dongeren (NBA). Foto: NBA

Meer dan een jaar kwamen de deelnemers ongeveer twee keer per maand bijeen voor trainingsbijeenkomsten. De locatie van deze bijeenkomsten was altijd één van de bedrijven van een deelnemer. ‘Ze hebben zich uitgeleefd in de social media, hun hersenen laten kraken en af en toe een zucht geslaakt tijdens financieel management’, aldus de NBA. ‘Ze kijken nu anders naar medewerkers en hebben zichzelf en elkaar beter leren kennen als leidinggevende. En dat is nog maar een deel van wat ze geleerd hebben.’

Herkenning

Naast het leren van de trainers, de gastsprekers en tijdens de inspiratiedagen, hebben de deelnemers volgens de NBA ook heel veel van elkaar geleerd: ‘Ze herkenden elkaars problemen, enthousiasme, energie en twijfels. Dit gaf en geeft prachtige gesprekken. Ze volgenden de ontwikkelingen in elkaars bedrijven en ondersteunden elkaar toen het absoluut nodig was tijdens het schrijven van het ondernemersplan.

Waarde

Het laatste onderdeel van de training was voor de deelnemers de presentatie van hun ondernemingsplannen. ‘Tijdens deze presentaties kwamen telkens de waarde van de training en de waarde van de groep naar voren’, aldus de organisatie van de trainingsbijeenkomsten. ‘Het Facebookaccount en de WhatsApp-groep zullen de komende jaren nog regelmatig gebruikt worden voor onderling contact.’

Enthousiast

De NBA spreekt over ‘een groep enthousiaste, jonge ondernemers waar we zeker nog van gaan horen. Klaar om het helemaal te gaan maken in de bakkerij.’

In januari 2016 start alweer de vierde groep met enthousiaste mensen ‘die niet kunnen wachten om te beginnen’. Wie meer wil weten over dit traject, kan contact opnemen met de NBA.

Reageer op dit artikel