nieuws

BmS-deelnemer: ‘Ik doe altíjd extra mijn best’

Strategie

Banketbakkerij Van Dijk in Gouda is één van de ruim honderd deelnemers aan Bakker met Ster 2015-2016. Het jurybezoek is inmiddels achter de rug, vier producten zijn opgehaald voor een kwaliteitskeuring op het NBC in Wageningen en de microbiologische monsters zijn afgenomen. ‘Ik heb er een goed gevoel over’, aldus een enthousiaste Van Dijk.

BmS-deelnemer: ‘Ik doe altíjd extra mijn best’
Rob van Dijk aan het werk in de bakkerij. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Rob van Dijk is geen ondernemer die zich snel zenuwachtig maakt. ‘Ik ben wie ik ben’, zegt hij nuchter. Voor deelname aan Bakker met Ster spant hij zich dan ook niet bovengemiddeld in. ‘Ik doe altíjd extra mijn best’, aldus de Goudse ondernemer. ‘Of we nou meedoen aan Bakker met Ster of niet. Ik wil dat alles binnen mijn bedrijf in orde is en dat we een goed team hebben met elkaar.’

Hoewel het bezoek van een jurylid ruim van tevoren wordt aangekondigd, hebben Rob en zijn vrouw Gerda van Dijk geen gekke voorbereidingen getroffen. ‘We willen laten zien wie we zijn in de dagelijkse praktijk. In mijn beleving doen we het goed. Dan hoeven we voor zo’n jurybezoek niet ineens iets bijzonders te doen.’

Wall of Fame

De medewerkers van Banketbakkerij Van Dijk bevinden zich al enige tijd in een positieve ‘vibe’. De toekenning van het predikaat hofleverancier eerder dit jaar, de komst van twee nieuwe medewerkers vol frisse energie en de reclamecampagne waarvoor ze allemaal individueel op de foto zijn gezet, brengen een goede sfeer in het bedrijf. ‘Hoewel ze eerst wel sputterden dat ze allemaal op de foto moesten en door de hele stad te zien zouden zijn, vinden ze onze nieuwste reclamecampagne nu helemaal geweldig’, grinnikt Van Dijk. ‘Op de deur van de bakkerij is een heuse ‘Wall of Fame’ ontstaan.’ Deelname aan Bakker met Ster past volgens de ondernemer uitstekend bij de sfeer van het huidige team. ‘Zo houden we deze positieve stemming en gezonde kriebels nog wel een poosje vast.’

Bakkerswereld volgt de komende maanden twee bakkerijen die zich hebben ingeschreven voor Bakker met Ster en Ambacht & Business. Het gaat om Pijpers Brood & Banket in Venlo-Blerick en Banketbakkerij Van Dijk in Gouda. In het magazine en via de digitale nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van hun deelname, ervaringen en belevenissen.

Reageer op dit artikel