nieuws

‘Deelname aan Bakker met Ster goed voor teamspirit’

Strategie

Patrick en Ireen Pijpers uit Venlo-Blerick hebben hun bedrijf Pijpers Brood & Banket ingeschreven voor Bakker met Ster 2015-2016. ‘We hebben al eens eerder meegedaan, maar grepen toen net naast de sterren’, aldus het ondernemersechtpaar. ‘We zijn heel benieuwd waar we nu, twee jaar later, staan.’

‘Deelname aan Bakker met Ster goed voor teamspirit’
Patrick en Ireen Pijpers uit Venlo-Blerick nemen met hun bedrijf Pijpers Brood & Banket deel aan Bakker met Ster 2015-2016. Foto: Fotopersburo Bert Jansen

De tool voor de financiële metingen is online ingevuld, vier producten zijn onaangekondigd opgehaald voor een kwaliteitskeuring door het NBC in Wageningen en de microbiologische monsters van producten en oppervlakten in de winkel zijn afgenomen. Ook het jurybezoek is nu enkele weken achter de rug.

Spiegel voorgehouden

‘Ik vond het een pittige sessie’, bekent Ireen Pijpers eerlijk. ‘Je wordt tijdens zo’n jurybezoek gedwongen om over heel veel dingen na te denken. Eigenlijk krijg je een spiegel voorgehouden. Waarom doe je het zoals je het doet?’ Vooral vragen over hun toekomstvisie vond de Limburgse ondernemersvrouw niet gemakkelijk. ‘Er werd veel gevraagd over de langere termijn. Dat vond ik lastig te beantwoorden. Je weet immers nooit wat er op je pad komt.’

Afspiegeling van realiteit

Patrick en Ireen Pijpers hebben zich vooraf niet al te nerveus gemaakt voor het jurybezoek. ‘What you see is what you get’, vindt Ireen. ‘Als we meedoen aan een productkeuring, pakken we ook altijd gewoon een vlaai uit de productie. Dat is immers wat onze klanten ook krijgen. We willen dat een beoordeling een goede afspiegeling is van de realiteit. Je moet je niet anders voordoen dan je werkelijk bent.’

Mysteryshopper

De medewerkers in Venlo beginnen zo langzaam maar zeker wel de spanning van deelname te voelen. ‘We zijn er allemaal steeds meer mee bezig’, merkt Ireen. Ze heeft haar medewerkers voorgehouden dat er ieder moment een mysteryshopper in de winkel kan staan. ‘Nu heeft één van de winkeldames op de website van Bakker met Ster gelezen dat die pas in het voorjaar komen’, fluistert ze lachend. ‘Ik probeer toch de spanning erin te houden. Ik wijs erop dat de kaartjes bij de producten netjes en kloppend moeten zijn en laat regelmatig het proefschaaltje aanvullen. De boog moet iedere dag opnieuw gespannen staan.’

Elkaar scherp houden

Ook onderling houden de medewerkers elkaar scherp. ‘Er heerst heel sterk het gevoel dat we het samen moeten doen. Deelname aan Bakker met Ster heeft een heel positieve uitwerking op de teamspirit in ons bedrijf.’

Bakkerswereld volgt de komende maanden twee bakkerijen die zich hebben ingeschreven voor Bakker met Ster en Ambacht & Business. Het gaat om Pijpers Brood & Banket in Venlo-Blerick en Banketbakkerij Van Dijk in Gouda. In het magazine en via de digitale nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van hun deelname, ervaringen en belevenissen.

Reageer op dit artikel