nieuws

Chocola wordt ‘peperduur’ door hoogste cacaoprijs in vijf jaar

Strategie

Omdat de cacaoprijs zich op het hoogste niveau sinds vijf jaar bevindt, worden chocoladeletters en kerstkransjes ‘peperduur’. Dat meldt De Telegraaf

Chocola wordt ‘peperduur’ door hoogste cacaoprijs in vijf jaar
Archief Bakkerswereld

Volgens het landelijke dagblad is het einde van de prijsstijging van cacao ‘nog lang niet in zicht’. De prijs van chocolade in de winkels is volgens De Telegraaf in de periode van januari tot en met oktober gestegen met 3 procent. De prijs voor cacao nam in diezelfde periode met zelfs 11 procent toe. De krant baseert zich daarbij op cijfers uit een rapport van ABN Amro.

Verdere stijging

‘Historisch gezien ligt de gemiddelde prijs voor cacao op het hoogste niveau sinds vijf jaar’, citeert de Telegraaf sectoreconoom Frank Rijkers van ABN Amro. Rijkers denkt volgens het dagblad dat de prijzen verder zullen stijgen, omdat het tekort aan cacao verder toeneemt.

Reageer op dit artikel