nieuws

Bakkerij De Hoop in Hattemerbroek maakt doorstart

Strategie

Bakkerij De Hoop in het Gelderse Hattemerbroek, met vestigingen in Hattem, Wezep en Zwolle, maakt een doorstart. Dat bericht regionaal dagblad De Stentor.

Bakkerij De Hoop in Hattemerbroek maakt doorstart
Bakkerij De Hoop in Hattemerbroek. Foto: Google Streetview

Al snel nadat bakkerij De Hoop failliet werd verklaard (op woensdag 21 oktober, red.), liet bedrijfsleider Jan Kloeze door De Stentor optekenen dat hij goede hoop had op een doorstart. Volgens Kloeze werd het faillissement veroorzaakt door de financiële crisis en langdurige ziekteverzuim binnen het bedrijf. ‘Van de 28 werknemers zijn er vier langere tijd ziek. Dat kost gewoon heel veel geld. En de economie is de laatste jaren ook niet altijd florissant geweest. Daardoor kregen we te maken met een omzet die iets kromp in plaats van dat ‘ie groeide’, aldus de bedrijfsleider in het regionale dagblad, dat meldde dat de winkels in Hattemerbroek, Hattem, Wezep en Zwolle zijn op verzoek van de curator gewoon geopend bleven. Alle medewerkers kregen ontslag aangezegd, maar werkten op verzoek van diezelfde curator door.

Financiële injectie

Dankzij een financiële injectie van Kloeze en twee familieleden kan het bedrijf dat in 1868 in Hattemerbroek werd opgericht, een doorstart maken. De winkels blijven alle open en het bedrijf gaat verder met 22 personeelsleden. ‘Het is het beste nieuws dat we te horen konden krijgen. De afgelopen twee weken waren heel spannend. Ik ben blij dat we deze kans krijgen’, laat Kloeze De Stentor weten nadat de rechter-commissaris had aangegeven dat een doorstart mag worden gemaakt.

Reageer op dit artikel