nieuws

Het Echte Vollerkoren, campagne voor ambachtelijke bakker

Strategie

Onder de noemer ‘Het Echte VollerKoren’ kan de bakker op een toegankelijke manier aan de consument uitleggen dat dit brood, met 35% meer vezels, een waardevolle aanvulling is op de dagelijkse voeding en helpt bij de inname van voldoende voedingsvezels.

Het Echte Vollerkoren, campagne voor ambachtelijke bakker

Het Voedingscentrum geeft aan dat gezonde voeding voor volwassenen zo’n 30-40 gram vezels per dag zou moeten bevatten. Slechts 10 procent van de Nederlanders haalt momenteel deze aanbeveling. Brood is een belangrijke bron van vezels. Vollerkoren bevat 9,5 gram vezels per 100 gram brood. VollerKoren helpt je om de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voedingsvezels te eten. Sinds de introductie van VollerKoren in 2009 is de vezelboodschap altijd relevant  gebleven. Uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht is wederom gebleken dat Volkorenbrood essentiële voedingsstoffen bevat.

Actueel

Vezels zijn een actueel thema. De bakker die Vollerkoren aanbiedt speelt dus actief in op de vraag naar lekker brood, dat ook nog eens een goede bijdrage levert aan het eten van de broodnodige voedingsvezels.

 

Reageer op dit artikel