nieuws

Ambacht & Business: een nieuw traject

Strategie

Voor de bakker zijn er meerdere initiatieven om de bakkerij naar een hoger niveau te tillen. Ambacht & Business is er daar één van. In dit gratis kennistraject doen bakkers kennis en inspiratie op doormiddel van workshops, trainingen en inspiratiesessies, om toe te passen in de eigen onderneming.

Ambacht & Business: een nieuw traject

Ambacht & Business biedt verschillende workshops en trainingen aan. De workshops en trainingen hebben betrekking op de thema’s financiën, grondstoffen, ambachtelijk produceren en communicatie: storytelling. Aan elke workshop kan één persoon uit de bakkerij deelnemen. Het is mogelijk om verschillende mensen naar de verschillende workshops te laten gaan. Zo is de training op het gebied van financiën vooral interessant voor de ondernemer terwijl de training communicatie weer interessant kan zijn voor een winkeldame.

Bakker met Ster

Een ander traject dat binnenkort start is Bakker met Ster. Deze competitie biedt iedere (banket)bakker of patissier een uitvoerige 360-gradenanalyse van het eigen bedrijf. Alle aspecten van het bedrijf worden onder de loep genomen: van product en proces tot personeel en van boekhouding en hygiëne tot beleving en uitstraling. De uitgebreide rapportage na afloop biedt de ondernemer concrete handreikingen voor verbetering van het bedrijf en het rendement. Tijdens een feestelijke uitreiking aan het einde van het traject worden er 1, 2, of 3 sterren uitgereikt aan deelnemende bakkers.

Kick-off

Bakkers die deelnemen aan Bakker met Ster doen er verstandig aan om ook deel te nemen aan Ambacht & Business. Voor Ambacht & Business moet de ondernemer zich apart inschrijven voor de kick-off op maandag 7 september aanstaande bij het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. Hier wordt het gehele Ambacht & Business programma gepresenteerd. Tijdens deze kick-off dag wordt de mogelijkheid geboden om in te schrijven voor het gehele traject dat zal lopen van oktober 2015 t/m maart 2016. Schrijft u zich tijdens de kick-off dag in voor het gehele traject, dan krijgt u alvast een parkeerkaart voor uw persoonlijke parkeerplaats tijdens Bakkersvak 2016, waar een feestelijke afsluiting van het traject plaatsvindt. Het traject is geheel kosteloos. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom naar de kick-off dag!

Aanmelden voor de kick-off dag op 7 september kan via de website www.ambachtenbusiness.nl

Reageer op dit artikel