nieuws

Puratos voelt zich beetje winnaar van vlaaienwedstrijd

Strategie

Puratos voelt zich beetje winnaar van vlaaienwedstrijd

Tijdens de Vlaaiendag die op woensdag 8 oktober plaatshad in de Oranjerie in Roermond, is bekendgemaakt dat Jos Pennartz van Bakkerij Lemmens in Voerendaal de lekkerste vlaai van Limburg bakt. Puratos voelt zich ook een beetje winnaar. ‘In navolging van de Noord-Hollandse cakewedstrijd is ook de winnaar van deze wedstrijd wederom een klant van Puratos’, aldus Joep Jansen van Puratos.

Pennartz won de titel met zijn rijstevlaai en kruisbessenschuimvlaai. Zijn prijs ontving hij uit handen van oud-wielrenster en ambassadeur voor de Ambachtelijke Bakkerij Leontien Zijlaard-Van Moorsel. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Echte Bakker Thijs Koolen en Bakkerij Mestrom.

Aandacht

Tijdens de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker worden diverse activiteiten georganiseerd om de ambachtelijke bakkers in Limburg onder de aandacht te brengen van de consument. Op de Vlaaiendag, het hoogtepunt tijdens deze week, vindt jaarlijks de beoordeling van de lekkerste vlaai van Limburg plaats. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen meedingen naar deze titel. De bakker die gemiddeld de beste beoordeling over twee vlaaien ontvangt, gaat met de titel naar huis. Dit jaar streden 43 ambachtelijke bakkers om deze titel.

Cakewedstrijd

Joep Jansen: ‘In navolging van de Noord-Hollandse cakewedstrijd is ook de winnaar van deze wedstrijd een klant van Puratos. Ik ben er trots op dat de winnende vlaai gemaakt is met grondstoffen van Puratos.’

Initiatief

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker is een initiatief van Bakeplus, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) en de Limburgse bakkers.

Reageer op dit artikel