nieuws

Broodoffensief start met Brood.net

Strategie

Broodoffensief start met Brood.net

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft vandaag, donderdag 16 oktober, het vernieuwde online platform Brood.net gelanceerd. Hier vinden zowel consumenten als professionals alle denkbare informatie over brood. De website moet helpen brood een nog beter imago te verschaffen.

Bezoekers van de site kunnen onder meer vragen stellen, recepten zoeken en informatie makkelijk delen via social media. Voor aanvullende vragen en advies heeft Brood.net een eigen voedingskundige beschikbaar, Tally Zanghy, die tevens de website een persoonlijk gezicht geeft. Het online platform markeert de start van een breder broodoffensief, waarvoor het NBC een meerjarig plan heeft opgezet.

Kritiek

Met de structurele aanpak om het imago van brood te verbeteren beantwoordt het NBC de vaak slecht onderbouwde kritiek op brood in recente dieetboeken, artikelen en blogs. Namens de bakkerijbranche zorgt het NBC via verschillende middelen en kanalen voor de uitleg waarom brood lekker, veelzijdig en gezond is. Een uitleg die broodambassadeurs onder consumenten en voedingsprofessionals voortaan makkelijk met elkaar kunnen delen. Het online platform is de eerste stap in deze aanpak en ook meteen de noemer van alle toekomstige communicatie. Daarmee wordt meer dan voorheen gericht op tweerichtingsverkeer.

Grasduinen

Consumenten lezen op Brood.net alles over het verband tussen brood en gezondheid, kunnen er grasduinen in een uitgebreide broodencyclopedie en vinden er lekkere broodrecepten. Ook worden er antwoorden gegeven op de meest gestelde vragen over Brood. Niet alleen tekstueel, maar ook in de vorm van sprekende animatiefilmpjes. Deze filmpjes zijn voorbeelden van de laagdrempelige content die Brood.net de komende jaren gaat inzetten richting de consument.

Broodmijders

Alle informatie kan direct gedeeld worden via social media. Ook zal brood.net zich op social media bewegen om broodvragen direct te beantwoorden en consumenten op het platform te wijzen. Bovendien gaat een uitgebreide samenwerking met Smulweb broodliefhebbers en broodmijders wijzen op de nieuwe website. Brood.net is zowel op computers, tablets als smartphones te raadplegen.

Up-to-date

Met Brood.net is er nu een up-to-date bron van makkelijk te delen betrouwbare broodinformatie waar consumenten en professionals uit kunnen putten. De site wordt mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit de Nederlandse bakkerijsector (NBOV en NVB).

Reageer op dit artikel