blog

Welkom nieuwe brood- en banketambassadeurs

Strategie 298

Eind mei werd de Meester Boulanger en Patissier-cyclus 2018 afgerond. Ondersteund door medewerkers, familie en vrienden presteerden vier kandidaten op de toppen van hun kunnen. Gedurende drie dagen werd het praktijkexamen voor de hoogste titels in de Nederlandse brood- en banketwereld afgenomen bij deze kandidaten.

Welkom nieuwe brood- en banketambassadeurs

Herald Vugs en Daan Hesseling gingen op voor de Meester Boulanger-titel. Chris Stienstra en Hidde de Brabander richtten hun pijlen op de titel Meester Patissier.

Woensdagavond 30 mei werd in het tropische NBC in Wageningen – complimenten voor de fantastische aankleding – het oordeel geveld door de deskundige jury. Uiteindelijk bleek dat Nederland er die avond twee nieuwe Meesters bij kreeg. Daan Hesseling en Hidde de Brabander mochten zich vanaf die avond respectievelijk Meester Boulanger en Meester Patissier noemen. Een prestatie van formaat.

De prestatie van zowel Herald Vugs als Chris Stienstra was wellicht nog uitzonderlijker: zij haalden het examen niet maar toonden zich ware meesters in hun felicitaties naar de nieuwe Meesters. Petje af!

Daan Hesseling en Hidde de Brabander verdienen het om actief in de Meesters-groep te gaan participeren. Ze voegen zich bij het gezelschap van zeven mannen (helaas nog geen vrouw) die deze titel ook mogen dragen. Deze exclusieve groep boulangers en patissiers is het uithangbord van de totale branche. Het is mooi om te zien dat deze Meesters hun verantwoordelijkheid nemen en de branche vertegenwoordigen op beurzen, in tv-programma’s c.q. series en andere publieke evenementen rondom brood en banket.

Deze ambassadeursrol is van essentieel belang om brood en banket op een positieve wijze voor het voetlicht te brengen. Naar mijn mening zijn ze daarin goed geslaagd. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Zolang de 17,2 miljoen Nederlanders nog altijd in totaal minder kilo’s brood eten dan het jaar ervoor, is er nog een wereld te winnen. Daarom roep ik de Meesters op om die verantwoordelijkheid te blijven pakken en de mooie kanten van het bakkers- en patissiervak te blijven belichten.

Ik wens de 17,2 Nederlanders nog veel contactmomenten – in welke vorm dan ook – met deze negen Meesters toe: genieten en smullen. Succes mannen.

Reageer op dit artikel