blog

Ken je dat gevoel?

Strategie 139

Ken je dat gevoel?

Je werkt je een slag in het rond. Alles gaat, laten we zeggen moeilijk, moeilijk. En de verdiensten,…. enfin.

Neem nu zo’n lekkere donkere meergranen bol, of dat rustiek gebakken desem rogge bolletje. Die kost bij jou in de winkel € 1,99. Maar je gaat uit eten bij een eetcafé met goede vrienden, bestelt twee broodplankjes bij het aperitief en ziet later op de rekening. Twee keer broodplankje met smeersels 2x 5,50 euro.

Of je gaat op vakantie en bestelt op de luchthaven zonder na te denken twee koppen koffie en twee saucijzen. 13,50 euro, alstublieft meneer. Wat kost een saucijzenbroodje in jouw winkel?

Zo was ik kort geleden in Oostenrijk. Moet ik nog meer schrijven of ken je dat gevoel. Voor zij die geen ervaring hebben met de wintersport ga ik verder met mijn verhaal. Een flesje bier onder aan de berg in een lokale super kost veelal minder dan één euro. Ga je echter de berg op dan gaat dit biertje ineens vier of vijf keer over de kop. Waar gaat het over!

En toch. Wij Nederlanders betalen graag voor zo’n flesje bier op de berg waar alleen de dop af gehaald is vijf euro. Sterker nog. Wij vertellen onze vrienden en kennissen dat we het ene na het andere rondje gaven en dronken op de berg in dat mooie land. Het is iets typisch Nederlands. We willen graag laten weten dat we het ons kunnen veroorloven. Het is gelijk aan zien en gezien worden zeg maar.

Gelukkig is het 14 februari weer Valentijnsdag. Geen gewone dag maar een mooie dag voor de horeca, de bloemist en zeker ook de bakker. Voor ‘iedereen’ ook een spannende dag.

Als ambachtelijk ondernemer kun je je op deze dag onderscheiden. Misschien niet met een saucijs, hoewel: ‘De liefde van de man gaat door de maag’. Probeer het eens met een plankje met een meer dan liefdevolle tekst, natuurlijk powered by bakker Piet, Jan of ….. Jouw chocolade hart dat je maakt met een berg liefde. Natuurlijk niet voor een ‘dalprijs’, want je wilt wel dat er over je gaat gesproken worden, gelijk een mooie vakantie in de Alpen.

Misschien, heel misschien heb je dat gevoel bij het opmaken van de kas ’s avonds op Valentijnsdag. Als je denkt aan je liefde terwijl je altijd maar druk bent met je zaak: ‘Dat ik van je hou, dat is geen wonder, maar dat jij om mij geeft is heel bijzonder’.

Succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel