blog

Komkommertijd bestaat niet meer

Strategie

Komkommertijd bestaat niet meer

Vroeger kwam het nog wel eens voor dat het nieuws in de zomer niet echt opwindend was. Dan deden de media in deze periode verslag van de ontdekking van een nieuwe zoogdierensoort ergens ver weg in de oerwouden van Azië of Afrika. Maar tegenwoordig staat er, mede dankzij social media (Facebook, Twitter), geen rem meer op nieuwsmeldingen. En kan de term ‘komkommertijd’ bij de antieke, niet meer bestaande woorden worden bijgeschreven. Feitelijk uitgestorven dus.

Gedurende de laatste jaren is er nieuws in overvloed en wordt het nieuws bovendien op social media nog eens uitvoerig en vooral ongenuanceerd becommentarieerd. Daarbij maakt het niet uit of het echt relevant nieuws is of niet. Als media er over kunnen schrijven, gaan ze er over schrijven. Braaf gevolgd door alle politici en zelfverklaarde specialisten op Twitter en Facebook.

Of dit nu een positieve ontwikkeling is, waag ik te betwijfelen. Juist een aantal weken nieuwsflauwte geeft een mens weer doorzicht in de actualiteit, maakt de geest uitgerust en scherp. Klaar om aan het einde van de vakantie weer te vlammen en het maximale te bereiken. Maar dat terzijde.

Ik hoop dat alle bakkerijmedewerkers en bakkers de gelegenheid gehad hebben om even rust te vinden, zodat we in de nazomerperiode weer volop kunnen bezig zijn met het in een goed daglicht zetten van het nummer 1 basisvoedsel van Nederland: brood. Dat heeft, ondanks de uitzendingen van Zembla en de Keuringsdienst van Waarde, het laatste jaar weer een betere publiciteit gekregen. Dit resulteerde ook in mooie stijgingen van de broodverkopen.

Alle bakkerijen van Nederland wens ik een fris en origineel najaar toe. Verzin positieve acties en activiteiten rond brood zodat de huidige, positieve trend in de verkopen zich ook naar het eind van 2016 doorzet. En dat we ook in de bakkerijen snel kunnen zeggen: Komkommertijd? Die bestaat niet meer. Het is broodtijd!

Reageer op dit artikel