artikel

Deelnemers gaan jaar uit met kleine plus

Strategie 386

Deelnemers gaan jaar uit met kleine plus
Familie Veld

2016 is bijna afgesloten. Deelnemers aan de BakkerijMonitor sluiten het jaar af met een omzetplus van 1,8 procent. Ook de gemiddelde besteding nam licht toe. Het is nu tijd weer vooruit te kijken en nieuwe doelen te stellen.

We hebben niet veel dagen meer op de kalender staan tot we het jaar 2017 binnenstappen. En aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken. Even ontspannen kijken naar de inspanningen die je allemaal hebt geleverd. En na al die inspanningen ontspannen zien wat het resultaat is.

Kijk je terug op een hectisch jaar? Heeft je werk meer gekost dan dat het je heeft opgeleverd? Ben je tevreden?
Ondanks dat je je vooraf gestelde doelen niet hebt gehaald? Als ik naar mijn eigen business kijk, dan ben ik zeer tevreden.

Tevreden

Sommigen doelen zijn niet behaald, en daar ben ik achteraf erg tevreden mee. Want als ik mij gefocust had op die doelen, dan had ik niet voorziene kansen ook niet kunnen verzilveren. En door die kansen wel te verzilveren kan ik nu ontspannen en tevreden terugkijken. Door die visie blijf je continu in beweging en kun je je snel aanpassen aan de veranderende wereld.

Nieuw jaar

Hoe tevreden kijk jij terug? Op basis van voorlopige resultaten zullen de deelnemers aan de BakkerijMonitor het jaar 2016 uitgaan met 1,8 procent meer omzet bij 1,6 procent meer transacties. Per saldo zien we dat het aantal artikelen dat wordt verkocht met 1,2 procent gedaald is en dat de besteding is uitgekomen op een plus van 0,6 procent (van €6,33 naar €6,36)

En het is logisch dat niet iedereen de plus in omzet en klantenaantallen heeft gerealiseerd. Er zijn deelnemers die tegen een negatieve omzetindex aankijken. En toch kunnen ze tevreden zijn! Tevreden over alle inspanningen die ze hebben geleverd. Dat het resultaat niet verder is weggezakt en dat ze nog steeds veel klanten blij konden maken met hun producten.

Wekelijks zagen ze de ontwikkeling van de markt en hun eigen vestiging(en). Wekelijks hebben ze de kans om bij te sturen, aanpassingen te doen in het assortiment en dus…in beweging te zijn!

Begroting

Voor 2017 hoop ik dat de inzichten die u krijgt, zullen resulteren in nog meer blije klanten en per saldo een optimaal resultaat. U heeft vast uw begroting al gemaakt en nieuwe doelen gesteld.

Voor 2017 staat er voor de BakkerijMonitor veel te gebeuren. Het huidige weekrapport gaat op de schop, en er gaan nog meer bakkers aansluiten. Er komen nog twee koppelingen met automatiseringspartners bij, en we gaan nog meer toegevoegde waarde bieden door training, advies en nieuwe producten.

Nieuw doel

Mijn doel voor 2017 staat al vast: nog meer enthousiaste en blije bakkers die we gaan ontzorgen met nog meer inzichten en advies.

bak 12

Reageer op dit artikel