Chocoladerecepten

Remy Rombouts van Coco & Sebas. Foto: Jan Willem Schouten.

Eigenaar van 'de Rituals van de chocolade' maakt reep met wel heel...

Verwenchocolade waarmee je elk moment van je dag een oppepper kunt geven, zoals Rituals dat ongeveer ook doet. Zo omschrijft patissier Remy Rombouts...

André Credie van Sweet Bob. Foto's: Jan Willem Schouten

Romig Braziliaans gebakje een echt feestnummer

Het lijkt op een bonbon en heeft wat weg van een truffel. De brigadeiro is een zoete en romige lekkernij uit Brazilië met chocolade en een topping....

<em>Foto's: Roel Dijkstra Fotografie</em>

Arthur Tuytel: ga slim om met bestaande mallen

Hoe maak je slim gebruik van bestaande mallen? Chocolatier Arthur Tuytel geeft twee voorbeelden.

Arthur Tuytel: zo maak je chocoladedecoraties

Arthur Tuytel: zo maak je chocoladedecoraties

Een chocoladedecoratie geeft een gebakje al snel een onderscheidende exclusieve uitstraling. Hoe maak je een mooie chocoladedecoratie?

Peter van der Molen van Bonbonnerie Borrel.
Foto's: Jan Willem Schouten

Bonbonnerie Borrel pakt uit met chocoblocks

Leuk om te geven als cadeau of als lekkernij tussendoor: chocoblocks. Peter van der Molen van Bonbonnerie Borrel in Zwolle verkoopt deze luxe...

Meringue chocoladebroodje

Meringue chocoladebroodje

Het Meringue chocoladebroodje is een feest om te zien en om te eten. Niek van Waarde (Sonneveld) en Mike Onasse (Market Food Group), beiden lid van...

Recept: It takes two to mango

Recept: It takes two to mango

Op de eindejaarsbijeenkomst van Vipam op 4 oktober verzorgde Hidde de Brabander een inspirerende demonstratie. Hij liet diverse prachtige...

De chocolade-ganache-taart is een prachtig product voor verwenmomenten.

Foto's: Jan Willem Schouten

Chocolade ganache taart

Mike Onasse van het BoulangerieTeam maakte in 2015 dit chocoladetaartje met sinaasappel en ganache voor de Sigep in Rimini.

Michel Eyckerman bakt speciaal voor Bakkerswereld een Orientall-chocoladetaart

Recept voor drie Oriental-chocoladetaartjes

Belcolade wil bakkers inspireren om creatief met hun vak bezig te zijn. Daarom bakte Michel Eyckerman vorig jaar speciaal voor Bakkerswereld een...

Joris Telders.

Variëren met veelzijdige browniecarré

Christian van Kempen van Christian Chocolaterie Patisserie in Oss, onlangs uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar, deelt een favoriet basisrecept...